Preşedintele Klaus Iohannis efectuează o vizită în Statele Unite ale Americii

Preşedintele Klaus Iohannis pleacă astăzi în Statele Unite, într-o vizită de lucru în cadrul căreia va avea o întrevedere oficială cu preşedintele Donald Trump. Klaus Iohannis este primul şef de stat din Europa Centrală şi de Est care va fi primit de liderul american la Casa Albă, după cum transmite din Washinghton corespondentul RRA, Doina Saiciuc.
Reporter: Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a arătat că preşedintele Trump doreşte să discute căile de aprofundare a relaţiilor şi de consolidare a Parteneriatului Strategic dintre Statele Unite şi România. În cursul vizitei, preşedintele Iohannis va participa ca invitat de onoare la Forumul Global al prestigioasei organizaţii American Jewish Committee, un grup al evreilor americani, creat în noiembrie 1906, care are o istorie întreagă de luptă împotriva discriminării în Statele Unite. American Jewish Committee îi va acorda preşedintelui Iohannis cea mai înaltă distincţie a sa, „Light Unto the Nations”. Organizatia spune că acordă distincţia preşedintelui României pentru acţiunea sa „de lider dedicat întăririi democraţiei şi a statului de drept în România, pentru eforturile sale de a combate antisemitismul şi de a aprofunda legăturile dintre România şi Statele Unite, ca şi între România şi Israel”.
Realizator: Vizita preşedintelui Klaus Iohannis are loc şi în contextul în care se împlinesc 20 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, perioadă în care România a devenit un aliat semnificativ şi important pentru Washinghton în regiune şi chiar în plan global./aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 iunie