Sufleu de ciocolată albă cu cireşe negre

Desert care sună foarte pretenţios şi la modă şi care, de fapt, este ceva foarte simplu, gustos şi accesibil. Pentru care avem nevoie de următoarele:

200 grame de cireşe negre

200 grame de ciocolată albă

4 ouă

Atât!!! Plus unt şi zahăr brun pentru uns vasul. Ok, deci ungem un vas de Jena (pentru aceste cantităţi am folosit unul mai mic, 20×20 centimetri) cu unt şi presăram puţin zahăr brun deasupra. Scoatem sâmburii cireşelor şi aşezăm fructele pe fundul vasului – cu cât mai multe, cu atât mai bine, cantitatea de 200 de grame e ceva aproximativ.

Topim ciocolata la bain marie. Până se încheagă la loc, o amestecăm cu gălbenuşurile bătute şi apoi adăugăm albuşurile bătute spumă. Toată compoziţia se toarnă peste cireşe şi se dă vasul la cuptor la foc mic până se rumeneşte uniform.

DSCI3588Sufleul este mult mai bun dacă se păstrează o noapte în frigider (sau măcar câteva ore)

Poftă bună!

Daniela Sîrbu, RADOR