Politică şi religie în contextul provocărilor comunităţii digitale

În premieră, Colocviul bilateral franco-român în ştiinţele informării şi comunicării, ediţia 21-22, a început joi, la Timişoara.  Prima întâlnire a cercetătorilor francezi şi români a avut loc în 1993, la Bucureşti, şi, de-a lungul timpului, a rămas în capitală, în organizarea mai multor facultăţi de specialitate.  Dincolo de întâlnirile ştiinţifice de înalt nivel,  reunirea cercetătorilor din cele două ţări a condus la schimburi de studenţi în programul Erasmus, la cotutele de teze de doctorat, ca şi la numeroase lucrări publicate în comun în  România, Franţa şi în alte ţări francofone.

Prin tema din acest an, “Politică şi religie în contextul provocărilor comunităţii digitale”, profesorii, cercetătorii, purtătorii de cuvânt şi jurnaliştii participanţi îşi propun stabilirea unui parteneriat de comunicare,  pe teritoriul neutru, universitar, pentru realizarea unor strategii de comunicare eficiente care să permită ştirilor pozitive să ajungă la publicul vizat.

Organizatorii colocviului sunt Universitatea Nice Sophia Antipolis – PR Sic, Lab Meditéranée, Univeritatea Paul Valéry, ambele din Franţa, Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. Parteneri locali: Mitropolia Banatului şi Academia Română, Comitetul Român de Istoria şi Filozofia Ştinţei şi Tehnicii – Filiala Timişoara.

RADOR – 5 iunie