Premierul Sorin Grindeanu a spus că Franţa susţine integrarea ţării noastre în Organziaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică

Sprijinul Franţei pentru aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică a fost tema centrală a discuţiilor de ieri, de la Paris, pe care premierul român, Sorin Grindeanu, le-a avut cu omologul său francez, Édouard Philippe. Trimisul special Andrei Şerban, din Paris, cu detalii:
Reporter: România are o prioritate în politica externă – aderarea la Organziaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, cu sediul la Paris. Premierul Sorin Grindeanu a discutat acest subiect cu omologul său francez Édouard Philippe, ieri, în Capitala Franţei. După întâlnire, Sorin Grindeanu a spus că Franţa susţine integrarea ţării noastre în Organziaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.
Sorin Grindeanu: Am mulţumit pentru sprijinul pe care Franţa ni-l dă pentru atingerea obiectivului de a deveni membru OCDE şi apreciem acest sprijin, un sprijin pe care Franţa l-a dat României pe parcurusl istoriei. Au fost tot timpul alături de noi şi când am dorit – ca să dau câteva exemple, -să devenim membri NATO, şi când am devenit membri ai Uniunii Europene. Este ţara care susţine aderarea României la OCDE.
Reporter: Premierii român şi francez au mai discutat ieri, la Paris, despre consolidarea Uniunii Europene după Brexit şi intensificarea parteneriatului bilateral, prin crearea de comisii mixte la nivelul ministerelor din Bucureşti şi Paris, mai ales că peste câţiva ani România va deţine pentru prima oară preşedinţia rotativă a Uniunii Europene./aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 iunie