Propuneri de călătorie: Muntenegru

Vara a venit, iar noi ne gândim tot mai des la concediu. Dacă unii s-au hotărât deja unde să-și petreacă vacanța, alții încă se mai gândesc unde să meargă. Pentru cei indeciși, ne-am hotărât să venim cu câteva idei. Propunerea noastră de astăzi este Muntenegru.
Republica Muntenegru poate fi numită cu îndrăzneală Planeta Pământ în miniatură – atât de frumoasă este această mică țară din sudul Peninsulei Balcanice dacă luăm în calcul diversitatea naturii sale. Este perla Mediteranei pentru că nicăieri în altă parte a Europei nu se găsesc plaje ca aici, lacuri limpezi și peisaje atât de superbe.
Muntenegru are de toate: munți acoperiți de zăpadă, ape de mare de un albastru azur, lacuri naturale de munte, cascade zgomotoase sclipitoare, păduri virgine și râuri repezi ce formează canioane spectaculoase. Această țară este perfectă pentru cei care se simt obosiți de agitația marilor orașe.
Aici nimeni nu se grăbește nicăieri – orașele par adormite la umbra munților, pisicile stau tolănite pe cheiuri așteaptând cu răbdare o captură proaspătă, iar bărcile de pescuit se leagănă lin pe valurile transparente ale Adriaticii.
Suntem convinși că odată ajunși în Muntenegru veți putea să căpătați acea stare de spirit, care vă va ajuta să vă refaceți ordinea în mințile încinse și să vă păstrați doar gândurile bune care vă vor face sufletul mai ușor și mai fericit. Va fi imposibil să fiți trist într-o țară de o frumusețe rară ca Muntenegru.
sursa foto: www.adme.ru, www.travel.ru, www.pinterest.com
Svetlana Sîrbu, RADOR