Simona Halep: „Sunt mai tare ca în 2014”

După trei ani, Simona Halep revine în finala de la Roland-Garros după victoria sa în semifinala de joi împotriva Karolinei Pliskova (6-4, 3-6, 6-3). Românca Halep, care spune mereu că încă mai are dureri după ce şi-a accidentat glezna la Roma, se simte mai tare ca în 2014 şi e în stare s-o învingă pe Jelena Osapenko, revelaţia letonă.

Simona Halep, calificată în finala de la Roland-Garros după ce, joi, a învins- pe Karolina Pliskova (6-4, 3-6, 6-3): „Astăzi (joi), s-a dat o mare bătălie. Fiecare punct era important, asta am simţit tot timpul pe teren. unt foarte fericită să revin într-o finală de Mare Şlem (în finala Roland-Garros din 2014, a fost învinsă de Maria Şarapova). Cred că sunt mult mai tare decât în2014, joc mai inteligent, sunt mai puternică din punct de vedere fizic. Şi starea mea de spirit e mai bună”…

Despre glezna rănită care i-a ameninţat un timp participarea a Roland-Garros: „Pe la mijlocul meciului, am simţit durerea (la glezna accidentată în finala de la Roma), dar, ca să vă spun drept, nu m-am îngrijorat. Nu mă mai gândesc la ea. Să fii în finală, asta e o fericire. După radiografia la gleznă, mi-a fost frică pentru că medicii mi-au spus că e fracturată. Dar am refuzat să cred că nu pot juca şi am adoptat această atitudine pozitivă. Puţin îmi pasă de ce spunea radiografia”.

Despre finala de sâmbătă împotriva Jelenei Ostapenko: „Voi înfrunta o jucătoare tnără, care nu are nimic de pierdut. N-am mai jucat niciodată împotriva ei. Nu prea ştiu la ce să mă aştept. Am urmărit-o puţin în semifinală, pentru mine va fi ceva asemănător cu ziua de azi, aşa că voi avea acelaşi plan: să mă bat pentru fiecare minge. Să joci ca să câştigi primul turneu de Mare Şlem şi să ocupi primul loc, asta e o mare provcare. O mare ocazie. Dacă se va întâmpla, va fi ceva fabulos”. (F.M.)
Traducerea: Alexandru Danga/adanga

L’ÉQUIPE (Franţa), 9 iunie 2017