biletBiletele pentru cursa inaugurală a Săgeții Verzi, primul tren electric care a circulat vreodată pe teritoriul României, au fost rezervate în numai două zile după ce au fost puse în vânzare, anunță oficialii Consiliului Județean Arad.
Din motive de securitate și pentru a spori confortul turiștilor, organizatorii au pus în vânzare 30 de bilete. Capacitatea vagonului este de 48 de locuri. Prețul unui bilet este de 20 de lei iar rezervări se pot face pe pagina oficială a trenului electric www.săgeataverde.ro.
„Ne doream și speram ca Săgeata Verde să atragă turiștii încă de la început, însă să fiu sincer nu credeam că vom avea un asemenea succes încă de la prima cursă”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca. ”Vom urmări în săptămânile care urmează dacă interesul publicului va fi la fel de mare și împreună cu partenerii noștri, Compania de Transport Public și Complexul Muzeal Arad, vom analiza dacă este nevoie să mai introducem o cursă săptămânală, probabil sâmbăta. Oricum ar fi, mă bucur că arădenii au primit cu atât de multă bucurie revenirea Săgeții Verzi pe linie și sper ca în lunile următoare cât mai mulți dintre ei să vină să îi cunoască istoria!” a mai adăugat Iustin Cionca.
Turiștii care vor cumpăra bilete pentru cursa Săgeții Verzi vor călători pe ruta Arad – Ghioroc cu automotorul Ganz fabricat în 1913 care a fost restaurat de Fabrica de Vagoane Astra Călători în 1995. Biletul de călătorie asigură de asemenea accesul la Muzeul Transportului Arădean și la Muzeul Viei și Vinului din Ghioroc. /rcostea

RADIO REŞIŢA – 13 iunie