Întrevedere a preşedintelui României, Klaus Iohannis, cu premierul Luxemburgului, Xavier Bettel

România se află acum într-o situaţie politică dificilă, a arătat preşedintele Klaus Iohannis, în discursul cu care l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul luxemburghez, Xavier Bettel, aflat în vizită la Bucureşti. Oana Bâlă a urmărit declaraţiile celor doi oficiali.

Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că România se află într-o situaţie dificilă, acum, dar l-a asigurat pe premierul Luxemburgului că este bine venit în ţara noastră.

Klaus Iohannis: Noi doi ne întâlnim destul de des în cadrul Consiliului European, dar cred că decizia de a face o vizită oficială în România este un semnal foarte bun pentru cooperarea bilaterală şi sper că şi pentru cea europeană. Sunteţi bine venit, chiar dacă acum ne aflăm într-o situaţie deficilă.

Reporter: Premierul Xavier Bettel a subliniat la rândul său, că este foarte important ca România să-şi găsească rapid stabilitatea politică.

Xavier Bettel: După cum aţi spus, am ajuns când România se află într-o situaţie dificilă, dar sper ca ţara dumneavoastră să-şi recapete stabilitatea care îi este necesară pentru ţările vecine, pentru familia europeană, dar şi pentru investitori. De aceea trebuie să vă găsiţi din nou şi rapid stabilitatea politică.

Reporter: Mâine, şeful statului şi premierului luxemburghez vor merge la Sibiu, pentru a participa la manifestările prilejuite de plinirea a 10 ani de la momentul „Luxemburg-Sibiu, capitale europene ale culturii”./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 iunie