Micii investitori se pot înscrie în programul Start-Up Nation

Micii investitori care tocmai au intrat în afaceri se pot înscrie până la data de 14 iulie în programul Start-Up Nation pentru a accesa fonduri nerambursabile de investiţii. Doritorii pot primi de la stat până la 44.000 de euro. Patronii din judeţul Sălaj spun că acest program este important pentru dezvoltarea sectoarelor cu afaceri mici, care se confruntă cu probleme. Corespondentul nostru, Adrian Lungu, relatează.

Reporter: Reprezentanţii mediului de afaceri sălăjăn consideră programul Start-Up Nation ca fiind o măsură concretă de sprijin mai ale spentru tinerii care au intrat în acest an în afaceri.

Alexandru Tamba, Uniunea Generală a Industriaşilor din România, filiala Sălaj: Se referă doar la societăţi care au fost înfiinţate după 31 ianuarie 2017 – doar ele pot beneficia de acest ajutor de minimis – şi sigur că trebuie să îndeplineşti nişte condiţii legat de angajarea cel puţin a unei persoane. Ajutorul de minimis este de maxim 200.000 de lei. Nu este chiar aşa de simplu cu aceste programe minimis şi, în general, cu accesarea de fonduri, pentru că nu ştii dacă aceste societăţi vor fi profitabile, astfel încât să funcţioneze cel puţin doi ani, atâta cât trebuie să fie menţinut acel angajat.

Reporter: Antreprenorii interesaţi să primească bani de la stat au la dispoziţie o lună pentru depunerea dosarelor. Planurile de afaceri pot fi înscrise online prin intermediul aplicaţiei  disponibile pe site-ul Agenţiei pentru Implementarea Programelor şi Proiectelor Derulate de Întreprinderile Mici şi Mijlocii./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 iunie