Vara a venit, iar noi ne gândim tot mai des la concediu. Dacă unii s-au hotărât deja unde să-și petreacă vacanța, alții încă se mai gândesc unde să meargă. Pentru cei indeciși, ne-am hotărât să venim cu câteva idei. Astăzi am ales să vă propunem o călătorie pe un alt continent, și anume în Singapore.

1

   Singapore este o insulă, o țară și o capitală, în același timp. Este un loc al contrastelor, dar și al lucrurilor interzise. Zgârie-norii futuriști, designul cărora a fost aprobat de experți în Feng Shui, cartierele etnice, parcurile verzi, mall-urile, cazinourile și bisericile – toate se află într-o apropiere nemaîntâlnită unele de altele. Aici puteți întâlni oameni de toate naționalitățile, mărfuri de orice fel, mâncăruri cu arome puternice și gusturi intense, arhitectură de toate formele și liniile.

2

Această țară surprinde inclusiv călătorii cu experiență. Cea mai renumită zonă din Singapore este Marina Bay. Aceasta uimește prin felul în care arhitecții au reușit să îmbine armonios cartierul de afaceri, plaja, grădina botanică, muzeul, galeriile de artă și centrele comerciale. Iar cea mai fermecătoare atracție turistică este Fântâna Bogăției, care este cunoscută ca fiind cea mai mare fântână din lume. Se spune că dacă ocoliți de trei ori fântâna, în sensul acelor de ceasornic, ținând mâna în apă, orice dorință va deveni realitate. Așadar, dacă ajungeți la fântână, nu uitați să vă încercați norocul.

3

   Un alt simbol celebru al orașului este statuia Merlion, un animal mitic cu cap de leu și corp de pește, care aruncă apă din gură şi în faţa căreia toţi turiştii pozează, în special seara, când statuia este luminată. De fapt, numele Singapore derivă din cuvintele sanscrite Singh („leu“) și Pura („oraș“).

4

   Dacă ajungeţi în Singapore, vă recomandăm să vizitaţi şi Grădina Botanică, una din cele mai frumoase grădini din lume, care pur şi simplu îţi taie răsuflarea. Un punct important al Grădinii Botanice din Singapore este parcul naţional de orhidee, în interiorul căruia există numeroase alte atracţii, precum Burkill Hall şi Orchid Garden VIP. Tot aici găsim şi o pădure tropicală de mici dimensiuni, care este considerată cea mai veche pădure din Singapore.

5

Şi nu plecaţi din Singapore până nu vizitaţi şi parcul de distracţii Universal Studios, tematica căruia este industria filmului. Universal Studios este renumit, totodată,pentru că acolo se află cel mai mare „roller coaster“ din Asia. Cu siguranţă, acest loc îi va unge la suflet pe cei care se simt încă copii.

6

sursa foto: www.adme.ru www.travel.ru www.pinterest.com

Svetlana Sîrbu, RADOR