Lipii cu broccoli şi mozzarella la cuptor

De ce primeşte oare broccoli atâtea voturi negative? Mister. Ca să demonstrez că putem mânca ceva foarte gustos care să aibă şi broccoli pe acolo, am procedat aşa:

Am luat 8 lipii, 600 grame de broccoli, 250 grame de mozzarella, 250 grame de smântână

3 ouă, 425 grame de sos de roşii – unul bun de tot, cu ciuperci sălbatice, sare, busuioc, piper, caşcaval ras

DSCI3600Am fiert broccoli, nu foarte mult, cât să fie ‘al dente’. Am turnat pe fundul unei tăvi tot sosul de roşii. Am umplut lipiile cu bucăţele de mozzarella şi de broccoli – în tava mea au intrat fix opt lipii umplute precum clătitele. Am bătut bine cele trei ouă şi le-am amestecat cu smântâna, sarea, piperul şi busuiocul şi am turnat amestecul peste lipii. Am dat la cuptor vreo 10 minute, iar după ce am stins focul, am presărat nişte caşcaval ras şi l-am lăsat să se topească în cuptorul încă încins.

Ce a ieşit… nu mai comentez nimic! Poftă bună!

Daniela Sîrbu, Rador