România se confruntă cu o slabă pregătire a managerilor din sistemul de stat (Ovidiu Nicolescu)

România se confruntă cu o slabă pregătire a managerilor din sistemul de stat – susţine preşedintele de onoare al Consiliului IMM-urilor, Ovidiu Nicolescu:
Ovidiu Nicolescu: „E foarte important cei care conduc să aibă pregătire şi, pe măsură ce înaintezi în ierarhia managerială, să aibă şi experienţă managerială. Nu putem lăsa să înveţe oamenii management pe spinarea acestei ţări, e foarte important. Iar faptul că în România nivelul guvernanţei este pe ultimul loc în Europa, de vreo şase ori mai mic decât media europeană, este tocmai că am umplut posturile din administraţie cu oameni care n-au pregătire managerială. Toţi managerii din sistemul public trebuie evaluaţi”.
Productivitatea scăzută a muncii este o altă problemă cu care se confruntă ţara noastră. În acest domeniu ne aflăm pe penultimul loc în Europa. Printre soluţiile prezentate de Consiliul Naţional al IMM-urilor figurează dezvoltarea eticii afacerilor, reluarea investiţiilor, promovarea de manageri competenţi şi salarizarea în funcţie de performanţă, ne-a transmis reporterul nostru Bogdan Isopescu./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 iunie)