Să ne ocupăm puţin şi de vişine. Le ‘integrăm’ într-o tartă care nu se bagă la cuptor în perioada asta din motive evidente. Vom aprinde aragazul doar puţin, pentru topirea ciocolatei şi a untului şi ‘mermelirea’ vişinelor cu puţin zahăr.

DSCI3607200 grame de vişine

3 linguri de zahăr

220 grame biscuiţi cu cacao, umpluţi cu cremă de cacao

100 grame unt

180 grame ciocolată cu lapte

un praf de sare

250 grame cremă mascarpone

Biscuiţii se zdrobesc mărunt şi se amestecă cu untul topit, apoi se tapetează fundul unui vas sau al unei forme de tartă cu această compoziţie, care se dă la frigider. Este important să alegem biscuiţi umpluţi cu cremă, baza tartei va fi mai cremoasă şi se va întinde mai uşor.

Vişinele se lasă cel puţin jumătate de oră acoperite de cele trei linguri de zahăr, că să lase zeamă. Apoi se dau la fiert la foc foarte, foarte mic, până se încheagă puţin zeama de vişine, deci obţinem un fel de semi-dulceaţă.

Ciocolata se topeşte la bain marie, se adaugă un praf de sare şi se amestecă bine cu crema mascarpone.

Se toarnă crema de ciocolată peste blatul de biscuiţi şi se pun deasupra vişinele din semi-dulceaţă, cu puţin sirop (foarte puţin, restul se păstrează pentru… orice altă întrebuinţare, pentru îndulcit iaurtul, pentru o băutură răcoritoare, etc!) Se împrăştie vişinele cu ajutorul unei furculiţe în crema de ciocolată, ca să arate cât mai frumos şi mai gustos. Se lasă peste noapte tarta în frigider.

Poftă bună!

Daniela Sîrbu