Grădina de vară din staţiunea Amara se transformă în cinematograf în aer liber

Grădina de vară din staţiunea Amara se transformă în acest sfârşit de săptămână în cinematograf în aer liber. O Caravană a Filmului Românesc ajunge din nou în acest oraş din inima Bărăganului. Corespondentul Radio România Actualităţi, Clementina Tudor, are detalii.

Reporter: Caravana Filmului Românesc merge prin țară cu două secțiuni, capodopere ale Cinematografiei naționale și Cartea și filmul, precizează președinta Asociației cinecultura – Roxana Bușa, coordonatorul proiectului.

Roxana Bucșa: Publicul este barometrul nostru, atâta vreme cât oamenii vor veni în localități mai mici sau mai mari, sunt alte orașe din țară unde, iată, anul acesta vom fi prezenți pentru a cincea oară consecutiv.

Reporter: Seria filmului pentru copii a început cu Amintiri din copilărie, ceea ce pentru surorile Emma și Anca a contat în alegerea modului de petrecere a timpului liber.

-: Am văzut online că este o caravană a filmului românesc. E o experiență diferită. Poate fi interesant.

-: L-am mai văzut pe net, dar mi-a plăcut. Mai frumos pentru că se va vedea mai bine.

Reporter: Printre spectatori s-au numărat și soții Constanța și Ilie Ruignea din București.

Ilie Ruignea: E și frumos.

-: Și noi suntem copii indiferent ce vârstă… Și ne place așa.

Reporter: Când ați fost ultima dată la film?

-: O, ce întrebare! Eram tineri.

Reporter: Caravana filmului românesc continuă la Amara în această seară cu Veronica se întoarce și duminică seară cu Dumbrava minunată!/fdoman/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 iulie