Poliştii de frontieră iau măsuri pentru a face faţă aglomeraţiei din vămi în sezonul estival

Poliştii de frontieră iau măsuri pentru a face faţă aglomeraţiei din vămi în sezonul estival. În estul ţării se aşteaptă valori crescute de trafic în special la vama Albiţa, din judeţul Vaslui, aflată la graniţa cu Republica Moldova.

Reporter: Alina Darie – În următoarele zile, au estimat reprezentanţii instituţiei, numărul celor care vor tranzita vama Albiţa va creşte simtor, aşa cum se întâmplă în fiecare vară în perioada concediilor. De aceea, poliţiştii de frontieră dau asigurări că s-au luat toate măsurile pentru a se evita aglomeraţia.

Irina Mirică, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Vaslui: Se suplimentează arterele de control pe sensul de intrare în ţară. Sunt pregătite rezerve de personal dacă situaţia o impune.

Reporter: Poliţiştii de frontieră recomandă persoanelor să opteze şi pentru alte puncte de tracere a frontierei de pe graniţa de est a României ca să evite aglomeraţia. Atraşi de staţiunile româneşti, cetăţenii moldoveni vin în România în număr mare să-şi petreacă concediul. În perioada sezonului estival de anul trecut, de pildă, valorile de trafic prin punctele de trecere ale frontierei aflate în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au înregistrat aproximativ 2,8 milioane de persoane şi 836 de mii de mijloace de transport, dintre care circa o treime au trecut prin punctul de trecere a frontierei Albiţa./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 iulie