Furtunile vor cuprinde cea mai mare parte a ţării

Furtunile vor cuprinde, din această seară, cea mai mare parte a ţării. Meteorologii au emis o avertizare care va intra în vigoare peste aproximativ două ore şi va fi valabilă până mâine, la ora 23:00. În sudul Banatului, jumătatea estică a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei şi, local, în Transilvania, va fi cod galben de furtuni. De asemenea, în nouă judeţe şi în zonele montane din alte şase va fi cod portocaliu – ne spune meteorologul Adrian Boariu:

Adrian Boariu: În cursul nopţii de duminică spre luni şi pe parcursul zilei de marţi, în judeţele Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi în zona de munte a judeţelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna şi Buzău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată, în intervale scurte de timp sau /…/ se vor înregistra cantităţi de apă de 50 -70 de litri pe metru pătrat şi, pe arii restrânse, 80-90 litri pe metru pătrat.

Realizator: Şi hidrologii atenţionează că sunt posibile inundaţii locale şi viituri. De la ora 20:00 intră în vigoare o avertizare cod galben pentru bazine hidrografice din cea mai mare parte a ţării, valabilă până marţi, la ora 18:00. Iar de mâine noapte până marţi dimineaţă va fi cod portocaliu de inundaţii pentru cursuri de apă din Sud./eendrefy/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 iulie