Annette Bening va fi preşedintele juriului Festivalului de film de la Veneţia

Actriţa Annette Bening este preşedintele juriului celei de-a 74-a ediţii a Festivalului Internațional de Film de la Veneția. O femeie plină de talent și de ironie, care echilibrează balanţa la Lido, unde anul acesta, rolul de gazdă a festivalului va fi încredinţat unui bărbat, actorului Alessandro Borghi. Bening va fi aşadar căpitanul echipei juriului alcătuit din nouă membri, care va decerna Leul de Aur și premiile oficiale filmelor din competiție.
”Sosise timpul ca lunga serie a președinților bărbați ai juriului Festivalului Internațional de Film de la Veneția să fie întreruptă pentru a face loc unei femei extrem de talentate, inteligentă și plină de inspiraţie”, a declarat directorul Bienalei de la Veneția, Alberto Barbera.”Sunt deosebit de încântat că Annette Bening a acceptat acest rol, pe care va ştii să-l interpreteze cu talentul pe care l-a demonstrat pe parcursul unei cariere de star Hollywoodian, caracterizată prin alegeri mereu interesante și de multe ori curajoase. Actriță rafinată și instinctivă, capabilă de nuanțe complexe, Annette Bening conferă personajelor interpretate o căldură și o eleganță naturală care fac din vizionarea filmelor sale o experiență extraordinară. Îi urez bun venit la Veneția”. Câștigătoare a două Globuri de Aur, Annette Bening a primit cu multă bucurie sarcina care i-a fost încredinţată: „Este o onoare pentru mine să fiu președintele juriului Festivalului Internaţional de Film de la Veneția. Aștept cu nerăbdare să vizionez filmele împreună cu colegii mei jurați, pentru a celebra crema cinematografiei mondiale din acest an”.
Căsătorită în viaţa reală cu actorul Warren Beatty, unul dintre cele mai recente roluri ale lui Annette Bening este cel al unei mame singure, care-şi educă fiul în spiritul libertăţii şi al iubirii, în filmul ”20th Century Women” de Mike Mills, un rol pentru care i-a adus a opta nominalizare la Globul de Aur.

www.panorama.it

Articol de Simona Santoni

Traducerea: Cătălina Păunel