În Republica Moldova, o grădiniţă a fost inaugurată din banii oferiţi de Guvernul României

În Republica Moldova, o grădiniţă a fost inaugurată din banii oferiţi de Guvernul României. Este vorba despre grădiniţa din satul natal al preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, care a participat la inaugurare alături de ambasadorul României la Chişinau, Daniel Ioniţă.

Corespondenţă de la Radio Chişinău – Reporter: Cristina Popuşoi – Aproximativ 45 mii de euro a alocat Guvernul României pentru a repara grădiniţa din satul Sadova, instituţia frecventată de circa 80 de copii, ce nu a fost reparată capital de peste 35 de ani, adică de când a fost construită. Din banii oferţi de statul român a fost schimbat acoperişul, au fost renovate sistemele de aprovizionare cu apă şi canalizare, iar bucătăria a fost dotată cu utilaj modern. Sistemul electric şi cel de ventilare a fost, de asemenea, renovată; în plus, a fost procurat mobilier nou. Prezent la eveniment, ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a spus că prin renovarea grădiniţelor din Republica Moldova, statul român vrea să contribuie la educarea şi şlefuirea celei mai importante resurse a unei ţări, adică a oamenilor.

La rândul său, preşedintele Igor Dodon, cunoscut pentru criticile sale lansate deseori la adresa României, le-a mulţumit autorităţilor de la Bucureşti pentru renovarea grădiniţei. El a menţionat că este un gest prietenesc din partea Guvernului român şi a încurajat şi alte state să vină cu proiecte similiare. Atât timp cât ne respectă, statul nostru, nu văd nicio problemă să susţinem astfel de acţiuni – a subliniat Igor Dodon. Pentru renovarea şi dotarea grădiniţelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 milioane de euro, printr-un program de asistenţă tehnică şi financiară. Până acum, din /…/ oferit de către România, au fost renovate 832 de instituţii preşcolare din Republica Moldova, din totalul celor aproape 1.200/eendrefy/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 iulie