Moscova respinge orice legătură cu scandalul în care e implicat fiul cel mare al preşedintelui american

Moscova respinge orice legătură cu scandalul în care sunt implicaţi fiul cel mare al preşedintelui american Donald Trump şi avocata din Rusia, Natalia Veselniţkaia. Potrivit unor e-mailuri publicate ieri, fiul lui Trump a acceptat anul trecut să se întâlneascã cu o femeie despre care i s-a spus că era o avocată a guvernului rus, care ar fi putut avea informaţii compromiţătoare despre contracandidata democrat în cursa pentru Casa Albă, Hillary Clinton. Mai multe informaţii ne oferã corespondentul nostru la Moscova, Alexandru Beleavski.

Corespondenţă la Moscova – Alexandru Beleavski: Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, Dimitri Peskov, a declarat că numele avocatei nu este cunoscut la Kremlin, care însă consideră explicabil faptul că aceste noi acuzaţii privind intervenţia Rusiei în alegerile americane, au apărut imediat după primul summit Putin-Trump. La Bruxelles, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, le-a declarat jurnaliştilor la conferinţa de presă comună cu omologul său belgian /…/, că până în prezent Statele Unite nu au prezentat Moscovei nicio dovadă a intervenţiei acesteia în alegerile americane, convingerea Rusiei şi a preşedintelui Putin fiind că totul e pus la cale de cei ce vor să rejoace rezultatele alegerilor câştigate de Donald Trump. De asemenea, şeful diplomaţiei ruse a subliniat că răspunde pentru toate declaraţiile sale despre convorbirile Putin – Trump la care a fost prezent personal, inclusiv /../ privind reacţia preşedintelui american la explicaţiile liderului rus. După summitul de la Hamburg, Serghei Lavrov a declarat că Donald Trump a spus că a auzit delaraţiile preşedintelui Putin, că Rusia nu s-a amestecat în alegerile americane, şi de asemenea că Donald Trump a spus că accept aceste declaraţii.

Realizator: Preşedintele Statelor Unite susţine că fiul său a descris, la un post de televiziune, în mod deschis, transparent şi inocent, întâlnirea pe care a avut-o cu o avocat rusă, în timpul campaniei electorale de anul trecut. Declaraţia liderului de la Casa Albă vine după ce Donald Trump Jr. a precizat, pentru Fox News, că nu auzise până atunci de avocata respectivă, iar informaţiile pe care aceasta i le-a oferit erau lipsite de sens./practica/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 iulie