Premierul Mihai Tudose a cerut simplificarea procedurilor pentru absorbţia fondurilor europene

Realizator: Premierul Mihai Tudose le-a cerut, astăzi, vicepremierului Sevil Shhaideh şi ministrului delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, să pregătească, până la toamnă, măsuri de simplificare a procedurilor necesare pentru absorbţia fondurilor europene. Cei trei oficiali au discutat, de asemenea, despre proiectului spitalelor regionale.

Reporter: Andrei Şerban – Premierul Mihai Tudose a cerut simplificarea procedurilor pentru absorbţia fondurilor europene, la întâlnirea de astăzi, de la Palatul Victoria, cu vicepremierul, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, Sevil Shhaideh, şi cu ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb. Întâlnirea de astăzi vine după ce premierul Mihai Tudose a avut o serie de întrevederi, ieri, la Bruxelles, cu oficiali europeni şi după ce a declarat, săptămâna aceasta, că se vor debloca 600 de milioane de euro din fonduri europene pentru România, bani care vor fi folosiţi de autorităţile de management care încep să fie validate.

Mihai Tudose le-a fixat celor doi miniştri ca obiectiv prioritar ca, până la 20 septembrie, să fie simplificate procedurile necesare pentru absorbţia de fonduri europene şi a declarat că va urmări personal efortul de îmbunătăţire a absorbţiei de fonduri europene. El a precizat că este nevoie de aceşti bani pentru a susţine creşterea economică şi că miniştrii au sprijinul lui pentru a debloca procedurile şi pentru a recupera întârzierile. Mihai Tudose a mai cerut miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb să se asigure că procedurile necesare pentru începerea construcţiei celor trei spitale regionale pot fi finalizate până la sfârşitul acestui an, astfel încât lucrările să înceapă anul viitor, aşa cum s-a discutat ieri, la Bruxelles./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 iulie