Comunicat al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate solicită Ministerului Muncii definirea clară a pensiilor militarilor în legea care se află în lucru. Într-un comunicat remis presei se arată că rezerviştii nu pot face obiectul legii sistemului unitar de pensii pe care o pregăteşte actualul guvern. Sindicatul explică faptul că obligaţiile militarilor continuă şi după trecerea în rezervă, pensia fiind de fapt solda de rezervist. În plus, regimul muncii a fost diferit, militarii şi poliţiştii fiind ca şi preoţii, în slujbă 24 de ore din 24, deşi remuneraţia le-a fost stabilită doar pentru 8 ore, se mai arată în comunicat. Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate mai spune că noua Lege a salarizării unitare le-a răpit şi militarilor, şi civililor, indiferent unde sunt angajaţi, un drept fundamental câştigat, acela la ajutoare salariale şi salarii compensatorii la încetarea raporturilor de muncă./schelaru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 iulie)