Cea de-a III-a ediție Bucharest International Dance Film Festival va fi deschisă de lungmetrajul „La Danseuse”, în regia lui Stéphanie di Giusto. Pelicula a avut premiera mondială, anul trecut, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes, fiind inclusă în secțiunea „Un certain regard”. „La Danseuse/Dansatoarea” spune povestea lui Loïe Fuller o răsfățată a celebrelor spectacole de cabaret de la Folies Bergère (Paris) la începutul secolului al XX-lea. Cunoscuta dansatoare americană, un pioner al dansului modern, a fost și o sursă de inspirație pentru Toulouse-Lautrec dar și frații Lumière. Pelicula se învârte în jurul relației sale complicate cu protejata și rivala sa Isadora Duncan. Rolul principal este interpretat de cunoscuta artistă și cântăreață Soko ( “Her”, “Augustine”), distribuția fiind completată de Gaspard Ulliel, Mélanie Thierry, Lily-Rose Depp, François Damiens. „La Danseuse/Dansatoarea” va fi proiectat în premieră în România, în cadrul Bucharest International Dance Film Festival, pe 7 septembrie la Cinema „Elvire Popesco”. Cea mai importantă manifestare cinematografică dedicată producțiilor de dans, BIDFF va avea loc în perioada 7-10 septembrie 2017. Tema ediției din acest an, THE AGE OF THE STRANGE, își propune o întoarcere la starea de natural, căutând modalități de expunere “techno-surealiste”, îmbrățișând contradicția și fragilitatea. Contextul din ce în ce mai tulburător al unei lumi în situație de criză pune sub semnul întrebării autenticitatea existenței cotidiene, o lume aproape distopică în care am putea simți nevoia de autenticitate, simplitate, imperfecțiuni nefiltrate și identități nefixate Bucharest International Dance Film Festival este un proiect cultural organizat de Asociația Tangaj Dance, finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB – în cadrul Programului cultural „București Oraș participativ”, co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Institutului Cultural Român.

Observatorul Astronomic şi Astroclubul „Perseus” al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, Județul Vaslui, va organiza Tabăra de astronomie „Să cunoaştem cerul!”, ediţia a IVa, în perioada 19 – 23 iulie 2017. Această activitate se va desfăşura în apropierea Rezervaţiei Naturale Bădeana, Comuna Tutova, la circa 15 km sud de Bârlad.

Tabăra de astronomie este destinată în special celor pasionaţi de astronomie şi membrilor  Astroclubului „Perseus”. La această activitate se pot alătura şi alţi astronomi amatori de la alte cluburi şi asociaţii astronomice din ţară.

Toţi cei care doresc să participe în tabăra de astronomie trebuie să vină pregătiţi corespunzător acestui gen de activitate: cort, izopren, haine groase, apă şi alimente neperisabile pentru cel puţin 2 zile.

Publicul obişnuit poate participa împreună cu membri clubului de astronomie la observaţii astronomice, iar accesul va fi liber. Cei care doresc şi dispun de mijloc de transport personal pot să vină seara, după ora 21.00, în perioada 19 22 iulie 2017, să privească cerul prin instrumentele aflate în dotarea Observatorului Astronomic.

 Imagini din ediţia de anul trecut le puteți găsi pe site-ul AstroBârlad sau direct la acest link:

https://www.flickr.com/photos/144426857@N06/sets/72157671702241191/

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă este posibil să amânăm cu câteva zile plecarea sau chiar să anulăm această activitate!