Exercițiu de apărarea antiaeriană TOBRUQ LEGACY, la Capul Midia

Aproximativ 1.000 de militari din 16 ţări membre NATO participă, în aceste zile, la un exerciţiu de apărare aeriană cu baza la sol. Secvenţa de astăzi se desfăşoară în poligonul de trageri de la Capu Midia, după cum transmite, acum, corespondentul RRA Mona Constantinescu.
Reporter: TOBRUQ LEGACY 2017 este un exercițiu de sprijin pentru Saber Guardian 2017, care se desfășoară în perioada 12-22 iulie în Baza Aeriană din Mihail Kogălniceanu și în tabăra de instrucție și poligonul de trageri sol-aer din Capul Midia. În cadrul acestei secvenței, forțele aeriene române partcipe cu sisteme de rachete sol-aer cu bătaie medie HAWK, Statele Unite ale Americii cu sisteme de rachete PATRIOT și AVERGER, Slovenia cu sisteme de rachete SA-24, iar Forțele Terestre Române cu sisteme de apărare antiaeriană SA-6 și GEPARD. TOBRUQ LEGACY 2017 se desfășoară simultan în trei țări, respectiv Republica Cehă, Lituania și România, iar în cadrul acestui exercițiu participă aproximativ 1.600 de militari.
Realizator: Saber Guardian 2017 este cel mai mare exerciţiu desfăşurat în regiunea noastră, la care participă 25.000 de militari, din 22 de ţări aliate şi partenere./eradu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 iulie