Medicii de familie din toată ţara au început să primească dozele necesare de vaccin împotriva rujeolei

Medicii de familie din toată ţara au început să primească, de săptămâna aceasta, dozele necesare de vaccin împotriva rujeolei. În judeţul Mureş doctorii au făcut deja liste de aşteptare cu zeci de copii nevaccinaţi care aşteaptă imunizarea. Acolo au ajuns peste 8.000 de doze, după cum a precizat pentru colegii noştri de la Radio Târgu Mureş, directorul adjunct al Direcţiei locale de Sănătate Publică, Iuliu Moldovan.

Iuliu Moldovan: 8.060 de doze au venit şi de săptămâna aceasta începe distribuirea lor, dar la fiecare medic în funcţie de cât cere şi ce catagrafie are şi ce trebuie să recupereze la vaccin şi ce are în continuare. Ar trebui în mod normal să ne ajungă până în decembrie.

Realizator: La nivel naţional stocul de vaccin ROR era de aproape 70 de mii de doze la sfârşitul lunii trecute. Alte peste 300.000 de doze au ajuns în teritoriu la mijlocul acestei luni pentru a se acoperi necesarul. Ministrul Florian Bodog, a dat asigurări că dozele de vaccin împotriva rujeolei achiziţionate lunile trecute vor fi suficiente până la finalul anului. În plus, actualul proiect al Legii vaccinării va rezolva problema stocurilor, iar prin contractele multianuale cu firmele producătoare se va crea oportunitatea ca ţara noastră să fie luată în calcul pentru anii următori. De altfel, Ministerul Sănătăţii a început o campanie prin care părinţii sunt informaţi despre beneficiile vaccinării copiilor, iar Radio România desfăşoară, de luni, o acţiune similară./rpatulea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 iulie