Exerciţiu comun al militarilor români şi americani, la Baza Aeriană 71 din localitatea clujeană Luna

Realizator – Baza Aeriană 71 din localitatea clujeană Luna găzduieşte un exerciţiu comun de mare amploare al militarilor români şi americani. 800 de militari americani se antrenează împreună cu cei 150 de colegi ai lor din Forţele Aeriene Române, având la dispoziţie tehnică de luptă terestră şi aeriană. Ofiţerul american Anthony Clas i-a declarat corespondentului nostru Claudiu Pădurean că există o foarte bună cooperare între detaşamentele americane şi cele româneşti:

Anthony Clas: Ceea ce am făcut în esenţă aici a fost să demonstrăm abilitatea noastră de a deplasa elemente cheie de logistică de-a lungul Europei pentru a ne ajuta aliaţii români, de a demonstra interoperabilitatea pe care o avem în interiorul Alianţei Nord-Atlantice. Cooperarea cu militarii români a fost foarte uşoară, foarte stimulantă şi aceasta datorită relaţiilor puternice care ne-au permis să conducem această operaţie combinată de astăzi, împreună cu aliaţii noştrii din NATO.

Realizator: Armata română participă la exerciţiu cu avioane MIG 21 Lancer şi cu elicoptere IAR 330 Socat, cu sisteme de apărare antiaeriană Gepard şi cu transportoare blindate./mnecula/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 iulie