PORTRET: Jennifer Lopez – de la adolescenta anonimă, la cea mai influentă femeie din lume

Luni, 24 iulie, actriţa, designerul, dansatoarea, producătoarea şi cântăreaţa americană Jennifer López împlineşte 48 de ani.

ed75f617e335945d28b43ac8feaceb13--celebrity-yearbook-photos-celebrity-kidsJennifer Lynn López s-a născut pe 24 iulie 1969, în cartierul Bronx din New York. Părinţii ei, catolici de origine portoricană, erau Guadalupe, o educatoare la grădiniţă şi David – specialist în domeniul IT.

A urmat diverse şcoli catolice şi a absolvit liceul de fete Preston din Bronx, apoi s-a înscris la Colegiul Baruch, la care a participat doar un semestru, renunţând la studii pentru a-şi împărţi timpul între biroul de avocatură la care lucra, lecţiile de dans pe care le lua – şi şi le plătea singură – şi spectacolele de dans pe care le oferea în cluburile de noapte din Manhattan.

Despre pasiunea sa pentru dans, pe când avea 18 ani, artista declara ulterior că a fost nevoită să doarmă pe o canapea la studioul de dans din cauza divergenţelor cu părinţii săi pe tema carierei. Ei doreau ca fata lor să urmeaze o facultate, însă ea şi-a urmat pasiunea imensă pentru dans. La doar câteva luni după incident, Jennifer a primit o slujbă ca dansatoare în Europa, iar după un an s-a mutat în Los Angeles.

A obţinut consacrarea, ca dansatoare, în serialul de comedie „In Living Color” în anul 1990.

Apoi, Jennifer a fost aleasă pentru a face figuraţie în mai multe videoclipuri de muzică rap, într-un episod din cadrul emisiunii Yo! MTV Raps şi ca dansatoare pentru trupa New Kids on the Block, în spectacolul American Music Awards din 1991.

jennifer-lopez-in-living-color-fly-girlDupă aceea, s-a alăturat echipei de dansatori ai lui Janet Jackson, ea apărând în anul 1993 şi în videoclipul melodiei „That’s the way love goes”.

A apărut şi în seriale precum „South Central”, „Second Chances” şi „Hotel Malibu” şi în filmul de televiziune „Nurses on the Line: The Crash of Flight 7”.

În 1995 primeşte un rol în drama „My Family” şi apoi apare, alături de Wesley Snipes în filmul de acţiune „Money Train”.

Un an mai târziu, Lopez a jucat în filmul regizat de Francis Ford Coppola – „Jack”, alături de Robin Williams şi în 1997, în thriller-ul „Bood and Wine”, alături de Jack Nicholson.

În acelaşi an, ea a jucat rolul celebrei cântăreţe Selena din pelicula cu acelaşi nume, prestaţie care i-a adus nominalizarea de cea mai bună actriţă în cadrul premiilor Golden Globe.

Jennifer Lopez s-a căsătorit, în februarie 1997, cu chelnerul cubanez Ojani Onoa, de care divorţează, însă, un an mai târziu. La puţin timp după aceea, în decembrie 1999, îşi găseşte consolarea în braţele megastarului Puff Daddy lângă care stă un an, ruptura apărând după un incident armat iscat într-un club, în care a fost implicat şi Daddy.

În anul 1998 a devenit prima actriţă de orgine hispanică cu un salariu de 1 milion de dolari sau mai mult pentru rolul jucat într-un film.

10269434_oriCele mai apreciate filme ale sale sunt „Out of Sight”, „The Cell”, „An Unifinished Life” şi „Shall We Dance?”, alte două filme produse de ea – „El Cantante” şi „Bordertown” fiind foarte bine primite la festivalurile din domeniu.

A câştigat premii ALMA pentru cea mai bună actriţă pentru rolurile jucate în peliculele „Selena”, „Out of Sight” şi „Angel Eyes”.

Începând cu anul 1999, Lopez a scos pe piaţă şapte albume de muzică, incluzând două clasate pe locul 1 în clasamentul Billboard 200 şi patru melodii care au ocupat aceeaşi poziţie în Billboard Hot 100.

A doua căsătorie a lui Jennifer Lopez a fost cu dansatorul Cris Judd, începută în 2001 şi încheiată rapid, în iunie 2002.

În 2002 a deschis în California un restaurant cubanez, numit „Madre’s”.

Pe 13 septembrie 2003 era plănuită nunta cu actorul Ben Affleck, acesta oferindu-i divei un inel cu diamant roz, de 6,1 carate în valoare de 1,2 milioane de dolari, însă după ce lucrurile nu au mai mers pe făgaşul normal, la începutul anului 2004 cei doi se despart.

p014_1_00Jennifer Lopez îşi lansează propia linie de haine în anul 2003 – „JLO by Jennifer Lopez”, aceasta incluzând diverse tipuri de ţinute pentru femei tinere, dar şi accesorii, iar la sfârşitul lui 2007 diva retrage linia „JLO” pentru a lansa „JustSweet”, creată special pentru copii.

Este interesant că, din cauza utilizării intensive a blănurilor în crearea hainelor sale, Jennifer a atras de nenumărate ori nemulţumirea celor care susţin drepturile animalelor.

Tot în anul 2003 a câştigat distincţia American Music Award pentru cea mai populară artistă de pop/rock feminină, iar în anul 2007 premiul pentru cea mai bună artistă latino.

În aprilie 2004, Lopez a fost invitată să joace într-un episod din cel de-al şaselea sezon al serialului „Will & Grace”, episod care a înregistrat a audienţă uriaşă.

În anul 2004, cântăreaţa s-a căsătorit, pentru a treia oară, de data aceasta cu solistul Marc Anthony, cu care are doi copii, gemenii Emme şi Max, născuţi în 22 februarie 2008. Din păcate, pentru ei, în vara anului 2011 şi acest cuplu avea să se destrame.

În 2007, Jennifer a primit premiul Amnesty International ce recunoştea munca divei ca prodcător şi star al filmului „Bordertown”, film ce avea ca subiect crimele asupra a sute de femei din oraşul Border din Juares, Mexico.

BEVERLY HILLS, CA - DECEMBER 18: Singer/actress Jennifer Lopez attends the PEOPLE Magazine Awards at The Beverly Hilton Hotel on December 18, 2014 in Beverly Hills, California.   Jason Merritt, Image: 213539017, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP
În anul 2011, revista People o desemna pe Jennifer Lopez, „cea mai frumoasă femeie din lume”, devansându-le pe Reese Witherspoon, Jessica Simpson, Mandy Moore şi Katie Holmes.

Un an mai târziu, Forbes o declara cea mai influentă celebritate din întreaga lume, devansându-i pe realizatoarea de televiziune americană Oprah Winfrey şi pe cântăreţul şi actorul canadian Justin Bieber.

În perioada 2011 – 2016, cântăreaţa a făcut pereche cu dansatorul Casper Smart (care avea cu 20 de ani mai puţin decât diva, şi care a strâns o avere de peste 13 milioane de dolari – şi asta doar din cadourile oferite de Jennifer), iar mai recent, iubitul lui JLo a fost Maksim Chmerkovskiy, ucrainean, 34 de ani, campion la dans sportiv, devenit faimos în SUA în urma emisiunii „Dancing with the Stars”, şi mai apoi membru în trupa de dans a artistei.

Jennifer a intrat şi în industria parfumurilor cu Glow by J.Lo, acesta fiind urmat de Still, Miami Glow by J.Lo, Live by Jennifer Lopez, Love at first Glow by J.Lo, Live Luxe, Glow after Dark. De asemenea în linia Glow, diva a inrodus şi loţiuni de corp şi creme bronzante.

JLo deţine şi compania de film şi televiziune Nuyorican Productions şi este, de asemenea, implicată şi în promovarea vaccinurilor pentru tuse compulsivă, lucrând în acest sens alături de compania Soubds of Pertussis şi March Of Dimes pentru încurajarea vaccinării copiilor.

A apărut în topul 20 realizat de revista Forbes în 2007 privind „Cele mai bogate femei din industria showbiz-ului”, averea sa estimată fiind de 110 milioane de dolari. În primăvara anului 2014, specialiştii estimau valoarea averii lui Jennifer la circa 250 – 300 milioane dolari.

image_content_8192895_20170501220331În prezent, artista are o relaţie cu fostul star de baseball Alex Rodriguez şi îşi dorește cu disperare să rămână însărcinată…

Autor: Răzvan Moceanu