Compania Ford va angaja încă 700 de persoane la uzina sa din România

Potrivit planurilor, compania americană Ford va angaja încă 700 de persoane la uzina sa din România. Conducerea companiei a anunţat că din toamnă va opri fabricarea modelului B-Max. Uzina Ford din România funcţionează în sudul ţări, la Craiova. În martie 2016, compania a anunţat că va începe fabricarea unui nou model, autoturismul de teren EcoSport, ceea ce presupune o investiţie de 200 milioane de euro. Din comunicatul de luni al companiei rezultă că firma americană nu va fabrica două modele la uzina sa din România, deoarece fabricarea modelului B-Max cu care a ieşit pe piaţă în 2012 va fi oprită în luna septembrie a acestui an.

În locul acestui model va fi fabricat modelul EcoSport, iar pentru creşterea capacităţii de producţie vor fi angajaţi alţi 500 de muncitori. În aprilie acestui an compania Ford a anunţat că pe lângă cei 2.700 de angajaţi exstenţi, până în toamnă vor fi angajate încă 976 de persoane. Potrivit comunicatului dat publicităţii luni, numărul angajaţilor va fi crescut cu încă 700 de persoane, astfel că compania va angaja în acest an în uzina sa din România în total 1.700 de muncitori.

Compania Ford a renunţat la fabricarea autotursimului  B-Max, deaorece interesul nu mai este atât de mare faţă de acest model, iar clienţii preferă mai mult maşinile de teren sport. Maşina EcoSport va fi fabricată pentru piaţa europeană în România, în prezent acest model fiind fabricat în India. De menţionat că uzina din Craiova a fost preluată de compania Ford în 2008, iar de atunci compania a investit peste un miliard de euro în vederea dezvoltării capacităţii de producţie din România./rganciu/pvelisar

MTI – 25 iulie