Medicii de familie desfăşoară campanii de informare în favoarea vaccinării împotriva rujeolei

Realizator: Medicii de familie desfăşoară în aceste zile campanii de informare în favoarea vaccinării împotriva rujeolei, în condiţiile în care peste 8.200 de persoane s-au îmbolnăvit de anul trecut, de la începutul epidemiei. Ei încearcă să-i convingă pe părinţi de riscurile la care îşi expun copii dacă refuză imunizarea, dar spun că eforturile lor au fost îngreunate de sincopele în aprovizionarea cu vaccinuri.

Ioan Mureşan, medic: Având multe cazuri de rujeolă s-a intridus un vaccin suplimentar la vârsta de nouă luni. Este foarte bine şi mulţi părinţi doresc să-şi facă acest vaccin doar că în ultimele trei-patru luni nu am avut vaccinul. Vaccinul l-am primit marţi. Pentru cabinetul nostru am solicitat dozele atât pentru copiii care împlinesc vârsta de 9 luni, 12 luni şi 5 ani, cât şi pentru copiii restanţieri care diverse motive sau au refuzat vaccinul sau nu era vaccin în perioada respectivă. Am solicitat vaccin pentru a fi recuperată schema lor de vaccinare şi am primit şi acest vaccin şi urmează ca să facem deja vaccinurile în zilele acestea.

Realizator: Potrivit legii, părinţii care refuză vaccinarea trebuie să-şi dea acordul scris în acest sens. Ei nu sunt obligaţi să-şi imunizeze copiii şi nu există sancţiuni./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 iulie