Rusia și Turcia au semnat documentele privind livrarea de S-400, a declarat Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că au fost semnate cu Rusia documentele privind livrarea de complexe de rachetă sol-aer S-400. ”Noi și Rusia am făcut pașii necesari, semnăturile au fost puse, sper să vedem complexele S-400 în țara noastră. Și le vom produce în comun” – a afirmat Erdogan, la ședința de astăzi, de la Ankara, a fracțiunii parlamentare a Partidului Deptății și Justiției. Liderul turc nu a precizat când și ce anume documente s-au semnat. Ieri, Erdogan declarase că convorbirile cu Federația Rusă referitoare la livrările de complexe de rachetă sol-aer S-400 au fost, în linii mari, încheiate. Fiecare țară caută posibilități pentru a-și asigura securitatea națională și trebuie să facă asta – adăugase Erdogan.
“Iar dacă există posibilitatea producerii în comun (de sisteme de apărare antiaeriană), acest lucru este întotdeauna preferabil. Dacă de ani de zile nu putem realiza așa ceva cu SUA, vom căuta singuri o soluție. Grecia folosește S-300, iar SUA nu sunt îngrijorate. Dar ce le îngrijorează colaborarea noastră cu Rusia?“ – a spus Erdogan.
După cum transmite RIA Novosti, Rusia a încheiat deocamdată un contract pentru livrarea de sisteme S-400 „Triumf” , care nu au analog în lume, doar  cu China. În afară de Turcia, convorbiri se poartă și cu India. Directorul general al „Rosteh”, Serghei Cemezov, comunicase că problemele tehnice în contractul pentru livrarea de sisteme de rachetă sol-aer S-400 au fost soluționate, au rămas numai probleme de ordin administrativ. (www.rian.ru – 25 iulie)/snicolau