Un microbuz cu pasageri din România este implicat într-un accident pe o autostradă din Ungaria

Realizator: Accindent grav pe o autostradă din Ungaria. Un microbuz cu pasageri din România este implicat într-un accident. Trei decese deocamdată confirmate.
Raed Arafat este alături de noi prin telefon. Bună găsit. Ce date aveţi, domnule Arafat?
Raed Arafat: Atât vă putem spune că din păcate sunt trei decedaţi la accidentul respectiv şi şase internaţi la spitalul din Debrecen, din care doi sunt în stare gravă. Deci suntem în legătură prin colegii de la Oradea cu colegii de la Spitalul din Debrecen. Este posibil ca mâine să începem să aducem dintre ei înapoi în ţară. Decizia astăzi este că ei vor rămâne la spitalul din Debrecen şi mâine vom vedea pe cei care îi vom putea aduce.
Realizator: Se ştiu mai multe date, de unde provenau, de unde plecau?
Raed Arafat: Nu, nu.
Realizator: Ce prevede protocolul în astfe de situaţii? Cum acţionează?
Raed Arafat: Pentru noi este simplu, fiind şi distanţa mică, sunt câţiva kilometri, 60 de kilometri până la Debrecen. În momentul în care colegii de la Debrecen vor zice că putem să-i preluăm noi putem să-i preluăm. Dar aici este decizie medicală, în primul rând.
Realizator: Ne puteţi spune dintre persoanele decedate bărbaţi, femei, copii?
Raed Arafat: Nu.
Realizator: Nu se cunosc date.
Raed Arafat: Nu, de aceste date nu ne ocupăm noi de ele. Date despre decedaţi vor veni pe cale oficială şi vor fi anunţaţi, după ce sunt sigur că şi familiile sunt anunţate, dacă se confirmă şi cetăţenia română a lor. De astea nu ne ocupăm noi. Relaţia noastră este pe pacienţii care sunt la spitalul din Debrecen şi pe posibilitatea să-i aducem în timpul cel mai scurt acasă, în condiţii bune.
Realizator: Spuneţi că sunt şapte pacienţi, dintre care doi…
Raed Arafat: Şase, doi grav şi patru mai puţin grav.
Realizator: Când veţi avea date certe despre situaţia acestor pacienţi? Ce au spus medicii de la Debrecen?
Raed Arafat: Deci date o să aibă colegii noştri de la Oradea în continuare şi în momentul în care ni se permite să-i luăm, vom trimite să-i luăm.
Realizator: Îi veţi prelua cu elicopterul, cu ambulanţa?
Raed Arafat: Nu, nu se pune problema. Cel mai probabil cu ambulanţa, distanţa este foarte mică.
Realizator: Mulţumesc, domnule Arafat./pvelisar

B1TV – 25 iulie