Piatra din casa, Teatru in TVR, Chiriasul

PIATRA DIN CASA(1)VĂ AȘTEPTĂM LA AVANPREMIERĂ ÎN STUDIOUL 3 AL TELEVIZIUNII ROMÂNE!

„Piatra din casă”, o comedie după Vasile Alecsandri și B.P. Haşdeu, regizată de Constantin Dicu.

  • Unde? În studioul 3 al Televiziunii Române
  • Când? Joi, 27 iulie, la 20.30 și vineri, 28 iulie, la ora 20.30
  • De ce? Ca să vedeți o comedie bună, cu o distribuție formată exclusiv din jurnaliști TVR
  • Spectacolul face parte din programul „Teatru în TVR”. Vremea capricioasă ne-a determinat să plusăm cu o nouă surpriză: veniți la noi „în casă” la propriu. Spectacolul se joacă într-unul dintre studiourile noastre.

 

Distribuţia (în ordine alfabetică): Sever Bârzan, Corina Dănilă, András Demeter, Tudor Furdui, Bogdan Ghiţulescu , Mihai Melinescu, Cătălin Mireuţă, Carmen Movileanu, Claudia Nicolau, Mihai Răzuș,Gabriela Valentir

Instrumentiști: Adina Cocargeanu, Geanina și Marius Meragiu

 

Bilete pe https://www.mystage.ro/spectacole/piatra-din-casa-605 sau în ziua spectacolului de la Casa de Bilete din curtea TVR din Calea Dorobanți nr. 191, sector 1, București. Accesul se va face începând cu ora 19:30 prin intrarea TVR din Calea Dorobanţi nr. 191, sector 1, Bucureşti.

 CHIRIASUL.mov.01_24_49_14.Still011

 

  • Anul sărbătorim 60 de ani de Teatru Naţional de Televiziune. Casa de Producție TVR vă prezintă spectacole din arhiva de aur. Este vorba despre montări realizate de către cei care au făcut pionierat în lumea teatrului tv: regizori, actori, operatori, scenografi.
  • Cu prilejul aniversării a 90 de ani de la naşterea regizorului TAUB János, Casa de Producţie TVR vă propune spectacolul „Chiriaşul” de Paul Everac, o montare ce a avut premiera în 30 iunie 1975

Chiriasul (AZ ALBÉRLŐ) de Paul Everac

În distribuţie: TÓTH Tamás (Marcel Bondoc), SZAMOSSY Kornélia (Alina), BORBÁTH Ottília (Mira), LOHINSZKY Loránd (Pavel Cristian), FERENCZY István (Beniamin Flaviu),  FERENCZY Csongor (Teofil Hotaranu), MÓZES Erzsébet (Sonia Cristian), FARKAS Ibolya (Reta Stoleru).

Decoruri și costume: Armand CRINTEA

Sunet: Tudor OPROIU

Producător: EVELLEI László

Redactor: TÖMÖRY Péter

Imagine: Edwiga Adelman, Nicolae Modreanu, Alexandru Condurache, Florin Neagoie, Florin Teodorescu

Regia de montaj: Elena WALD

Adaptarea și regia artistică: TAUB János

Program difuzare:

TVR 2: luni, 31 iulie, ora 21:10

TVR Moldova: sâmbătă, 5 august, ora 15:55

TVR 3: dumincă, 6 august, ora 20:00

 

  • În 1 august, la ora 16.40, pe TVR2, Portret In MemoriamTAUB János

 

 

TAUB János a fost prim-regizor al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, în anii ’60.

S-a născut în 1927 la Halmeu, jud. Satu-Mare şi a absolvit Facultatea de Artă Teatrală din Târgu-Mureş în 1954, după care a devenit director şi prim-regizor al Teatrului Maghiar din Timişoara.

Din 1962 a fost angajat ca prim-regizor la Teatrul Maghiar de Stat Cluj. Din anul 1971 a devenit membru al Teatrului Bulandra din Bucureşti şi profesor al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti. În 1981 a emigrat în Israel, unde a lucrat la Teatrul Habimah şi Kameri şi a predat la Universitatea din Tel Aviv. Din 1986 a trăit în Ungaria. El a montat la Teatrul Maghiar de Stat Cluj spectacole precum “Opera de trei parale” de Brecht, “Rubedeniile” de Zsigmond Móricz, “îmblânzirea scorpiei” de W. Shakespeare, “Căsătoriile se leagă pe pământ” de Sándor Huszár, sau “Omul în robă” de Pavel Kohout.

A fost distins cu titlul de membru onorific al Teatrului Maghiar de Stat Cluj în anul 2000.

Au povestit despre Taub János:  Mariana Mihuț, Mircea Diaconu, Demeter András István, Oswald Gayer, criticul János Szekernyes, dramaturgul Gheorghe Ardeleanu.

Imagine: Cristian Glodeală

Montaj: Constantin Marciuc

Producător: Cătălin Mireuţă

Realizator: Daniela Ciolan

Producător coordonator: Demeter András István

 

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro

Producător coordonator: DEMETER András István

 

Iată și care sunt spectacolele programate în zilele de 27, 28,29 şi 30 iulie în cadrul programului „Teatru în TVR”

Joi, 27 iulie şi vineri, 28 iulie, ora 20.30 vă aşteptăm la avanpremiera spectacolului „Piatra din casă”.

Scenariul și regia: Constantin Dicu

Distribuția:, Sever Bârzan, Corina Dănilă, Demeter András, Tudor Furdui, Bogdan Ghițulescu Mihai Melinescu, Cătălin Mireuță, Claudia Nicolau , Carmen Movileanu, Mihai Răzuș, Gabriela Valentir.

(Spectacolul „Piatra din casă” va avea loc în Studioul 3)

Sâmbătă, 29 iulie, ora 11.00 – „Drumul lui Făt Frumos” din cadrul Festivalului Vacanţei, spectacol oferit de Fundaţia Abracadabra – intrare liberă

           

Prima parte „Plecarea lui Făt-Frumos”

Regia: Marian Râlea

O stagiune s-a închis (în teatru!), o alta se deschide: „Festivalul vacanţei – Drumul lui Făt Frumos!”

Fundaţia ABRACADABRA, Teatrul Naţional pentru Copii – cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi având ca parteneri media TVR şi SMART FM – va organiza, în perioada iulie–septembrie 2017, „Festivalul itinerant de Vacanţă – Drumul lui Făt-Frumos”.

Marian Râlea, Magicianul Poveştilor, vă invită să porniți pe Drumul lui Făt-Frumos! „Cu siguranţă ne vom întâlni cu Zmei şi Vrăjitoare. Muma Pădurii va fi şi ea prezentă. O vom salva pe fata Genarului şi vom trece peste tărâmul Scorpiei şi al Gheonoaiei. Ne aşteaptă multe aventuri şi peripeţii şi cine ştie, poate o să ajungem şi în ţara Tinereţii fără Bătrâneţe şi a Vieţii fără de Moarte.

Sâmbătă, 29 iulie, ora 20.30 – „Farse medievale”, spectacol pentru toate vârstele susţinut de Fundaţia Abracadabra

Farse medievale, un spectacol pentru toate vârstele – Fundaţia Abracadabra

Regia: Marian Râlea

Spectacolul „Farse medievale” nu propune doar o expunere a celor mai îndrăgite farse din timpurile străvechi, ci aduce în plus şi o iniţiere în lumea miserioasă a teatrului, ne dezvăluie evoluţia de la un vrăjitor cu o mască ce parcă îi dădea super puteri la jocul teatral pe care îl cunoaştem astăzi, care ne-a fost transmis de către artiştii de demult ce au plătit uneori chiar cu reputaţia pentru a putea practica această meserie.

Duminică, 30 iulie, ora 11.00 – „Inelul magic”, sectacol de teatru interactiv recomandat copiilor cu vârsta între 3 şi 7 ani – Teatru la Cinema

Spectacol de teatru interactiv recomandat copiilor cu vârsta între 3 şi 7 ani.

Cu: Simona Petrini, Florin Petrini

Cum ar fi dacă într-o zi am moşteni un Cocoş, dar nu orice cocoş, ci unul foarte isteţ şi curajos?! Haideţi în ţinutul Contelui bogat să descoperim frumoasa poveste a priceputului Cocoş şi a inelului magic.

O poveste despre isteţime şi curaj, spusă cu mult umor de personaje precum Cocoşul cel isteţ, Zâna Dreptăţii, un Conte foarte bogat şi de Hoţul cam nepriceput.

 Duminică, 30 iulie 2017, ora 20.30 – spectacol extraordinar Rodica Mandache – Workshop „Îndrăgostit” – intrare liberă

Spectacol extraordinar Rodica Mandache – Workshop „Îndrăgostit” – Fundația „Irina Răchițeanu”

In Memoriam Irina Răchițeanu, actriță a Teatrului Național București, dar şi profesoară a multor generații de actori.

Cu: Rodica Mandache și Vlad Seceleanu

Workshop-ul „Îndrăgostit” e spectacol sau nu e spectacol? E o lecție cu două personaje, o profesoară și un student înainte de licență. E o lecție despre iubire, căci dacă „Dragoste nu e, nimic nu e”, cum spune Sfântul Apostol Pavel în Epistola întâia către Corintei.

Studentul își caută identitatea și profesoara încearcă să-l conducă pe cărarea cunoașterii.

Drum dureros și pentru unul și pentru altul, căci numai din durere se înalță omul.

Acces şi bilete:
Biletele pentru spectacolul „Piatra din casă” din zilele de joi şi vineri pot fi achiziționate on-line prin serviciul de livrare de bilete www.mystage.ro , telefon: 021-9379 (https://www.mystage.ro/spectacole/piatra-din-casa-605?af=41 ) sau cu o oră înaintea reprezentațiilor. Prețul biletelor: 22,10 lei sau 32,90 în funcție de poziționarea față de scenă.

La spectacolul „Drumul lui Făt Frumos” accesul este liber, în limita locurilor disponibile. Rezervările pot fi făcute telefonic la numărul de telefon 0748405478 şi pe adresa de e-mail: adelaidajeanina@gmail.com  (până la data de 29 iulie, ora 10:00).

Rezervările pentru spectacolul „Farse medievale” pot fi făcute telefonic la numărul: 0748405478 şi pe adresa de e-mail adelaidajeanina@gmail.com (până la data de 29 iulie, ora 19.00). Biletele pot fi achiziționate on-line prin serviciul de livrare de bilete www.mystage.ro, telefon: 021-9379 (https://www.mystage.ro/spectacole/farse-medievale-601?af=41 ). Prețul unic al biletelor: 20 lei/persoană.

La reprezentația pentru copii „Inelul magic” biletele pot fi rezervate la numărul de telefon 0310051620 sau pot fi achiziţionate de pe site-ul www.teatrulacinema.ro. Preţul biletelor este: 19 lei/bilet sau 19 lei pentru un adult şi un copil până în 5 ani. Pentru alte pachete promoţionale oferite de Teatru la Cinema, vă rugăm să consultați pagina oficială www.teatrulacinema.ro .

La workshop-ul „Îndrăgostit”, cu Rodica Mandache şi Vlad Seceleanu intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Locurile se pot rezerva la numărul de telefon: 0770 980 862 sau printr-un mesaj trimis pe e-mail-ul teatru.tvr@gmail.com
Mai multe detalii găsiți pe pagina oficială de facebook a Casei de Producție TVR https://www.facebook.com/casadeproductietvr/?fref=ts