Ambasadorul SUA la Moscova, John Tefft, protestează față de poziţia exprimată de MAE al Federației Ruse

Ambasadorul SUA la Moscova, John Francis Tefft, şi-a exprimat protestul său faţă de anunţul făcut vineri de Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse, prin care a propus Washingtonului reducerea numărului de angajaţi ai misiunilor diplomatice americane aflate pe teritoriul Rusiei.
Ambasada Statelor Unite ale Americii la Moscova şi-a exprimat protestul faţă de decizia MAE al Rusiei cu privire la contramăsurile pe care le va întreprinde la adresa diplomaţilor amerciani, susţine purtătoarea de cuvânt a Ambasadei SUA de la Moscova, Maria Olson.
«Am primit comunicatul autorităţilor ruse. Ambasadorul SUA la Moscova, John Francis Tefft, şi-a exprimat profundul regret şi protestul său faţă de poziţia MAE. Am expediat comunicatul respectiv la Washington», a declarat Maria Olson.
Amintim că Senatul SUA a adoptat legea privind înăsprirea sancţiunilor la adresa Rusiei, Iranului şi Coreii de Nord. Iniţiativa respectivă a fost susţinută de 98 de senatori, doar doi au votat împotrivă. Ulterior, Ministerul rus al Afacerilor Externe a propus Washingtonului reducerea numărului de angajaţi ai misiunilor diplomatice americane aflate pe teritoriul Rusiei, anunţă MAE rus pe site-ul instituţiei.
«Cerem părţii americane ca, începând din data de 1 septembrie, a acestui an, numărul diplomaţilor americani şi al personalului tehnic din misiunile diplomatice ale Statelor Unite care se află pe teritoriul Rusiei şi care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Ambasadei SUA din Moscova şi din consulatele generale ale SUA din Sankt Petersburg, Ekaterinburg şi Vladivostok să corespundă cu exactitate cu numărul diplomaţilor ruşi şi personalul tehnic al misiunilor diplomatice ale Rusiei aflate în SUA», se precizează în comunicatul remis vineri, 28 iulie. Se mai precizează că numărul total al diplomaţilor ruşi aflaţi în SUA este de 455 de persoane.
Pe site se mai specifică că Moscova interzice de la 1 august utilizarea sediului Ambasadei SUA din Serebriannîi Bor şi a tuturor depozitelor ambasadei situate pe Strada Dorojnaia./vdraguta/schelaru

(www.russian.rt.com – 28 iulie)