Premierul Mihai Tudose a lăudat campania desfăşurată de Radio România – „Vaccin pentru viaţă”

Realizator: Primul ministru Mihai Tudose consideră că situaţia de acum a imunizării copiilor din ţară impune ca vaccinarea să fie obligatorie. Într-un interviu în exclusivitate pentru RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, premierul i-a calificat drept iresponsabili pe părinţii care refuză să-şi imunizeze copii. El a mai spus că scopul viitoarei legi a vaccinării este ca procentul celor imunizaţi să ajungă la 95 la sută. În interviul realizat de Dan Preda, şeful guvernului a lăudat campania în favoarea vaccinării desfăşurată timp de două săptămâni pe toate posturile Societăţii Române de Radiodifuziune, campanie care se încheie astăzi:
Reporter: Noi am pornit în urmă cu două săptămâni această campanie pe toate posturile corporaţiei, „Vaccin pentru viaţă”. Cum vi se pare titlul ăsta?
Mihai Tudose: Superb, absolut superb. Vă felicit şi vă mulţumesc pentru toate eforturile dumneavoastră, a fost o campanie superbă.
Reporter: În aceste două săptămâni…
Mihai Tudose: Am primit-o pe monitorizare şi chiar m-am simţit mândru că toată corporaţia a fost implicată, dar în special Radio România Actualităţi, care chiar intră în toate casele, a făcut acest efort, din dragoste pentru români.
Reporter: În două săptămâni am prezentat zeci de reportaje, analize, explicaţii, am întors subiectul pe toate părţile. Noi ne-am bucura dacă măcar câtorva părinţi le-am atras atenţia asupra importanţei vaccinării şi dacă am şti că măcar câtuşi de puţin am convins şi decidenţii din această ţară de necesitatea acelei legi moderne şi funcţionale a vaccinului în România.
Mihai Tudose: Dacă un singur copil a fost vaccinat în urma campaniei dumneavoastră, eu zic că vă justificaţi statutul de utilitate publică. Un singur copil, dacă RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, prin această campanie, a salvat o viaţă şi tot a făcut ceva. Sau a făcut oricum imens mai mult decât cei care nu au făcut nimic. A fost o campanie susţinută. Eu sunt convins, cât vă cunosc pe dumneavoastră şi pe colegii dumneavoastră, că veţi continua această campanie, chiar neinstituţionalizată, că dumneavoastră veţi continua să promovaţi acest interes naţional de a avea o generaţie sănătoasă, nişte copii sănătoşi, o Românie sănătoasă./aboboc/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 iulie