În sectorul 3 al Capitalei se vor ridica maşinile staţionate neregulamentar

 În sectorul 3 al Capitalei se vor ridica maşinile staţionate neregulamentar. Măsura este prevăzută într-un regulament adoptat de Consiliul Local elaborat pentru fluidizarea traficului, protejarea persoanelor cu dizabilităţi şi asigurarea parcării vehiculelor în condiţii de siguranţă. Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, spune că maşinile se vor ridica în cazul unor abateri grave, cum ar fi staţionarea pe trecerea de pietoni şi pe spaţiul verde sau atunci când nu se respectă programul de salubrizare:
Robert Negoiţă: „Suntem conştienţi şi noi de faptul că oamenii trebuie să-şi parcheze undeva maşina, dar nu trebuie exagerat. Spaţii verzi, treceri de pietoni, zone foarte aglomerate, cum sunt pieţele – acolo o să punem indicatoare. O să vedeţi că scrie în lege: nu poţi ridica maşini de oriunde, doar unde ai indicatatorul de ‘Atenţie, se ridică maşini’. Vom amplasa acele indicatoare doar în zonele de care discutăm”.
Într-o şedinţă viitoare a Consiliului local al sectorului 3 se vor stabili tarifele pentru ridicarea, transportul şi depozitarea maşinilor, a transmis reporterul Atena Teognoste./amirea/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 iulie)