2400 de persone cu deficienţe de auz sau vorbire s-au înscris pentru serviciul de urgenţă 113

2400 de persone cu deficienţe de auz sau de vorbire s-au înscris până acum în baza de date a Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, pentru a putea accesa serviciul de urgenţă prin SMS la numărul 113. Astfel, aceste categorii de persoane vor putea transmite care este urgenţa şi locul exact al producerii incidentului prin mesaje text. Purtătorul de cuvânt al STS, colonel Adrian Fulea.
Adrian Fulea: Din octombrie 2015, în România este funcţional serviciul de anunţare a urgenţelor prin SMS prin mesaje scurte la numărul 113, păstrând caracteristicile secviciului 112 de voce: gratuitate şi accesibilitate. Pentru a putea utiliza acest număr, este obligatorie înscrierea în baza de date a serviciului 112. Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje false la numărul 113 constituie contravenţie iar faptele sunt sancţionate cu amendă de la 500 la 1000 de lei.
Realizator: Informaţii privind actele necesare înscrierii şi modul în care pot fi transmise STS-ului pot fi găsite pe pagina de internet 112.ro/rduinu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 iulie