Legea minelor, cea a apelor minerale şi cea a redevenţelor vor fi supuse dezbaterii publice până la 1 septembrie

 Legea minelor, cea a apelor minerale şi cea a redevenţelor vor fi supuse dezbaterii publice până la 1 septembrie – a anunţat ministrul economiei, Mihai Fifor. El s-a aflat ieri la Abrud, în judeţul Alba, unde au avut loc manifestări prilejuite de împlinirea a 40 de ani de activitate a companiei CupruMin, care exploatează cariera de la Roşia Poieni, unde se află 60 la sută din rezervele de cupru ale României. Mihai Fifor a spus că guvernul a renunţat la ideea de a privatiza societatea, ţinând cont că aceasta funcţionează bine şi are profit:
Mihai Fifor: „CupruMin SA reprezintă un exemplu de bună practică, o companie cu capital românesc care a reușit să depășească o perioadă foarte grea în existența sa și care în momentul de față produce și produce foarte bine, o companie care, prin programul de guvernare pe care PSD, împreună cu partenerii de la ALDE, ne-am asumat să o sprijinim pentru a se dezvolta, pentru a se retehnologiza”.
Compania Cuprumin are, în prezent, 540 de angajaţi care prelucrează minereul de cupru în stadiu primar, acesta fiind ulterior exportat, transmite corespondentul RRA Claudiu Pădurean.
Realizator: Tot ieri, Mihai Fifor, a precizat că Executivul nu va reveni asupra ordonanţei referitoare la ‘taxarea contractelor de muncă part-time’, pentru care PNL a cerut sesizarea Curţii Constituţionale./dsirbu