Bătrânica de 82 de ani care cerşea în Madrid a fost dată dispărută

FADERE (Federația asociațiilor de romani din Europa) face apel către toți românii să anunțe de urgență  cel mai apropiat post de poliție, daca au vazut batrânica din fotografie.

La inceputul verii, Florica Curt in varsta de 82 de ani a fost adusă la cerșit in Spania de către o pereche de români de origine turcă din zona Constanța. Ea cerșea in zona centrală a Madridului (Plaza del Sol) și dormea în scara unui bloc.

O româncă a anunțat FADERE și imediat am contactat Poliția Spaniolă şi Consulatul Romaniei de la Madrid. Poliția s-a deplasat, a legitimat-o și următoarea zi urma să interogheze presupușii explotatori. Doar că intre timp, femeia in varsta de 82 de ani a dispărut.

Poliția Spaniolă a dat-o in căutare prin Europol insă ne-a rugat sa mediatizăm cazul, în speranța că poate așa o vom reuşi să o localizăm.

În astfel de cazuri, când rețelele de cerșetori se simt incolțite, obişnuiesc să schimbe imediat orașul sau chiar țara pentru a li se pierde urma şi a-şi putea  continua activitatea.

Românii din diaspora se ajută intre ei intotdeauna când este nevoie. De fiecare dată cand un român moare si familia vrea sa il repatrieze in țară, românii doneaza bani si ajută familia. Sunt și ocazii in care unii trec prin boli cumplite și după apelurile făcute pe rețelele de socializare sau prin presă, românii din diaspora se ajută intre ei.

Sper ca și de această dată sa ne mobilizăm și să o ajutăm ajutăm pe această femeie chinuită la o venerabilă vârstă”, a declarat Daniel Tecu președintele FADERE.

Presa FADERE                                                                    04-August-2017