Un număr record de turişti au ales pentru acest final de săptămână Pietrosul Rodnei din Borşa

Un număr record de turişti au ales pentru acest final de săptămână Pietrosul Rodnei din Borşa. Salvamontiştii spun că anul acesta în zonă au venit tot mai mulţi străini, în special din Ungaria şi Polonia. Cele mai vizitate locuri sunt Cascada Cailor, lacurile Ştiol, Iezer, precum şi vârful Pietrosul – după cum transmite corespondentul nostru Adrian Marchiş:

Reporter: Staţiunea turistică Borşa este plină de turişti din ţară şi din străinătate care au optat pentru răcoarea de pe Pietrosul Rodnei şi vizitarea obiectivelor turistice glaciare. Unii turişti aleg urcarea şi coborârea cu instalaţiile pe cablu. (…) Ajutorul întotdeauna vine pe munte din partea salvamontiştilor.

Daniel Timiş, şef serviciu Borşa: Este un record. În acest an, estimăm o creştere cu 20% a traficului turistic în zonă, deşi drumul aţi văzut în ce stare arată. Am constatat o creştere foarte mare a numărului turiştilor din străintate.

Reporter: La Borşa, după cum apreciează autorităţile locale sunt şanse mari să continue investiţiile începute pentru dezvoltarea infrastructurii turistice./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 august