România pe podiumurile competiţiilor mondiale de aviaţie

În ultimele săptămâni sportivii Aeroclubului României au obţinut noi rezultate foarte bune la competiţiile internaţionale de profil.

2017.08.07 EEC parasutism Montana BG echipa RomanieiEchipa de acrobaţie cu planorul a obţinut locul 3 la a 8-a ediţie a Campionatulului Mondial de Acrobaţie cu Planorul, clasa advanced, care a avut loc în perioada 27 iulie – 5 august la Torun – Polonia. Locurile 1 şi 2 au fost ocupate de Polonia şi Franţa, iar locurile 4, 5 şi 6 de Italia, Germania şi SUA.

Delegaţia noastră a fost compusă din: Ciprian LUPAŞ (locul 5 în clasamentul individual), Valentin HOTA (locul 12 în clasamentul individual), Gal ZSOLT (locul 14 în clasamentul individual), Alin Florin DROBOŞ (locul 15 în clasamentul individual) şi Lorand DAROCI (locul 16 în clasamentul individual).

2017.08.07 Aeroclubul Romaniei - Echipa de planorism acrobatieEchipa de planorism distanţă a obţinut un meritoriu loc 9 într-o companie deosebit de selectă la cea de-a 19-a ediţie a Camionatului European de Planorism care s-a desfăşurat în perioada 23 iulie – 4 august la Moravská Třebová – Cehia.

Individual, sportivii noştri s-au clasat după cum urmează:

– Szekely SZILARD, locul 25 la clasa Club;

– Norbert Alin SCARLAT, locul 7 la clasa Standard;

– Alex-Victor POP, locul 18 la clasa Standard;

– echipajul Andreas KESSLER / Fernanda JURCĂ, locul 7 la clasa Double Seater.

De menţionat că acestea sunt cele mai bune rezultate înregistrate vreodată de planoriştii români în competiţiile de profil.

2017.08.07 Aeroclubul Romaniei - Echipa de planorism distantaNici paraşutiştii Aeroclubului României nu se lasă mai prejos, ei întorcându-se cu două medalii de aur obţinute la individual masculin şi în clasamentul pe echipe de la cea de-a 4-a etapă a Cupei Est Europene de Paraşutism – precizia aterizării care a avut loc la Montana – Bulgaria în perioada 4 – 6 august.

Componenţa echipei: Alexandru NICOLAU (locul 1 în clasamentul individual), Levente CSOK (locul 9 în clasamentul individual), Zoltan DOMSKY (locul 10 în clasamentul individual) şi Gabriel POP (locul 13 în clasamentul individual).

2017.08.07 Andreea Pistea-IonescuAndreea PIŞTEA-IONESCU, multiplă recordmenă mondială de paraşutism – lucru relativ în cădere liberă a participat la evenimentul „Klatovy 100-way Challenge” care a avut loc în Cehia în perioada 31 iulie – 4 august.

În cadrul acestuia s-a realizat în premieră mondială figura „Klatovy 17 Rings” formată din 106 paraşutişti.

Menţionăm că echipa de acrobaţie cu avionul a Aeroclubului României participă în prezent la cea de-a 10-a ediţie a Campionatului European de Acrobaţie clasa advanced care are loc între 3 şi 13 august la Chotěboř – Cehia, unde au de apărat titlurile de vicecampioni europeni atât pe echipe cât şi individual, obţinute la ediţia precedentă a competiţiei.