Locuitorii oraşului Novosibirsk din Rusia susţin că au resimţit cutremurul din China

Cutremurul din China a fost resimţit de locuitorii oraşului Novosibirsk din Rusia, în special de către cei care locuiesc la etajele superioare, a precizat şeful Direcţiei regiunii Novosibirsk, Pavel Vinakov, din cadrul Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

«Distanţa de la epicentrul seismului din China până la Novosibirsk este de 1.170 km. Seismografele amplasate pe teritoriul oraşului nu au înregistrat absolut nimic, dar cetăţenii care locuiesc la etajele 17-19 au resimţit cutremurul», a precizat oficialul rus, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Acesta a mai specificat că patru cetăţeni, care au resimţit cutremurul, au sunat la Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit unui ultim bilanţ, cutremurul care a avut loc pe 8 august, în provincia Sichuan, situată în partea sud-vestică a Chinei, s-a soldat cu 12 morţi. Numărul răniţilor a ajuns la 175 de persoane. Pe data de 9 august, a avut loc un alt seism, cu o magnitudine de 6,6. A fost un cutremur, cu magnitudine similară și tot de suprafață, produs într-o altă provincie, Xinjiang, din nord-vestul Chinei, la granița cu Republica Kazahstan./vdraguta/lbadiu

www.russian.rt.com – 9 august