Ministrul educaţiei, Liviu Pop, a dat asigurări că toţi elevii vor avea manuale la începutul anului şcolar

Realizator: Toate culegerile, caietele şi celelalte mijloace de învâţământ auxiliare, folosite până acum de profesori în clasă, nu mai sunt valabile începând de astăzi. Ministrul educaţiei, Liviu Pop, a emis un ordin prin care a interzis toate aceste materialele didactice şi a anunţat o noua procedură de avizare şi aprobare a acestor auxiliare. Reporterul Radio România Actualităţi, Daniela Mănuţă, a urmărit conferinţa de presă de astăzi de la minister.

Reporter: Ministrul educaţiei, Liviu Pop, a anunţat că în maxim 30 de zile o Comisie formată din mai mulţi experţi va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizării şi acreditării acestor auxiliare. Până atunci, niciunul nu mai este valabil, urmând ca după apariţia normelor acestea să fie utilizate numai dacă există acordul mai multor entităţi.

Liviu Pop: Menţionez faptul că pe această zonă niciun auxiliar în unitatea şcolară nu va putea fi aprobat de către Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare, decât dacă profesorul sau învăţătorul înaintează acest auxiliar şi este aprodat de Consiliul Profesoral al unităţii şcolare şi are avizul conform al Inspectoratului Şcolar şi a Asociaţiei de Părinţi din unitatea şcolară, Asociaţie de Părinţi care, dacă îşi doreşte acest auxiliar, trebuie să se angajezeze în a derula operaţiunile financiare pentru avizionarea auxiliarului.

Reporter: Liviu Pop a dat asigurări că toţi elevii vor avea manuale la începutul anului şcolar./ilixandru/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 august