Gaudeamus Litoral 2017

Realizator: Iubitorii de carte sunt aşteptaţi şi astăzi, la ediţia cu numărul 100 a Târgului Gaudeamus, organizat în Piaţeta Perla din Mamaia. Este pentru cel de-al 9-lea an când acest eveniment are loc pe litoral. Totodată, Radio România sărbătoreşte şi 50 de ani de la primul semnal lansat în eter de postul estival Radio Vacanţa. În această perioadă sunt programate şi o serie de concerte ale orchestrelor Radio România, în vecinătatea Pavilionului Gaudeamus. Aseară, şlagărele de altădată s-au auzit, în interpretarea Corinei Chiriac şi a Big Band-ului Radio, dirijor Ionel Tudor. De la Radio România Constanţa transmite colega noastră, Silvia Pascale.
Reporter: Silvia Pascale – Nicăieri nu se îmbină mai armonios ca la Gaudeamus Litoral 2017, plăcerea lecturii cu bucuria de a asculta o muzică frumoasă. S-au convins de acest lucru şi turiştii din staţiunea Mamaia, care seara trecută, au fost invitaţi la spectacolul Big Bandului Radio, sub conducerea lui Ionel Tudor. Însuşi fiul maestrului a fost pe scenă. Artista Corina Chiriac a cântat, alături de ei, şlagărele rămase în inime ascultătorilor.
Corina Chiriac: 50 de ani de Radio Vacanţa, iată că îi sărbătorim împreună!
Reporter: Constănţenii şi turiştii au fredonat şi ei melodiile preferate şi au recunoscut că ar vrea ca astfel de nopţi magice să se repete.
Reporter: Bucuroasă să fiţi aproape de aceşti oameni?
-: Da. Am şi lacrimi în ochi.
-: Corina Chiriac a fost o prezenţă, cred că de când m-am născut şi mă bucur să o văd pe scenă. Ne încântă, absolut.
Reporter: În dar pentru toţi românii care îşi petrec minivacanţa de Sfânta Maria pe litoral, şi care sunt aproape de evenimentele Gaudeamus 2017, Radio România mai vine cu o surpriză: în ultima seară de aniversare Gaudeamus 100 şi 50 de ani de Radio Vacanţa, începe de la ora 20:00, spectacolul folcloric orchestrei de muzică populară Radio, dirijor va fi Adrian Grigoraş.
Realizator: Târgul de carte Gaudeamus Litoral, organizat de Radio România, este deschis până mâine, între orele 15:00 şi 23:00./lalexandrescu/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 august)