Bibliotecarul care şi-a propus să parcurgă înot Dunărea a intrat pe teritoriul ţării noastre

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care şi-a propus să parcurgă înot Dunărea de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră, a intrat, ieri, oficial pe teritoriul ţării noastre prin Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin. O echipă de la Radio Reşiţa a fost alături de el şi a realizat un jurnal de călătorie. La intrarea în ţară, după 56 de zile de înot în care a traversat 6 ţări şi patru capitale, Avram Iancu a fost aşteptat de peste o mie de fani. El a subliniat că demersul său ajută şi la promovarea României.
Avram Iancu: „Mă bucur foarte mult că presa din absolut toate ţările prin care am înotat a evidenţiat şi a vorbit frumos despre România. În calitate de bibliotecar nu vreau altceva decât să îndemn generaţia tânără să-şi îndrepte privirile spre lectură, pentru că educaţia tinerilor este foarte importantă”.
Bibliotecarul mai are de înotat aproximativ o mie de kilometri pentru a ajunge la punctul final al călătoriei sale de pe Dunăre. El este cunoscut pentru că a reuşit să traverseze înot Canalul Mânecii, pe 30 august 2016, fără să poarte costum de neopren, după aproape 18 ore în care a parcurs 62 de kilometri./mnecula/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 august)