Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani, misiune în Afganistan

Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani se află de astăzi în aria de responsabilitate din  provincia afgană Kandahar cu efectivul complet. Militarii vor efectua un stagiu de acomodare urmând ca, la sfîrşitul lunii, batalionul să fie pe deplin operaţional.
Ultimii militari focşăneni sosiţi în teatrul de operaţii din Afganistan au intrat în procesul de acomodare şi pregătire cu mediul în care urmează să evolueze în următoarele şase luni. Este un proces pe care l-au parcurs toţi militarii structurilor din cadrul Batalionului 280 Infanterie – ne spune comandantul acestuia, lt.col Cristinel Colibaba.
Lt.col.Cristinel Colibaba: „De duminică, 20 august, ziua transferului de autoritate între cele două batalioane, Batalionul 280 Infanterie Mecanizată şi-a asumat misiunile în totalitate în zona de apărare apropiată. Începând de ieri, 22 august, suntem prezenţi în teatrul de operaţii Afganistan cu întregul efectiv al batalionului. Noii veniţi urmează să parcurgă cursurile de iniţiere în ceea ce priveşte adaptarea la specificul misiunilor din teatrul de operaţii. Ulterior, estimăm că spre sfârşitul lunii batalionul ajunge la capacitate operaţională completă”.
Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani derulează trei dintre misiunile cele mai importante pentru misiunea NATO: Resolute Support în sudul Afganistanului, protecţia Aeroportului Kandahar, securitatea ariei apropiate şi însoţirea demnitarilor./csimion/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 august)