Campionatul Național de Tir cu Arcul destinat persoanelor cu dizabilități fizice se va desfăşura în Bucureşti

Comitetul Național Paralimpic din România şi Ministerului Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Asociația Totul Pentru Tine şi cu sprijinul Clubului Sportiv Aktiv, organizează, în perioada 1-3 septembrie 2017, Campionatul Național de Tir cu Arcul destinat persoanelor cu dizabilități fizice.
Această acțiune, ajunsă deja la cea de-a treia ediţie, are programată competiţia în ziua de sâmbătă, 2 septembrie, începând cu ora 9:00, pe terenul de tir cu arcul din incinta Federaţiei de Tir Sportiv Băneasa, str. Vadul Moldovei nr. 14, Sector 1, Bucureşti. Zilele de 1 şi 3 septembrie sunt rezervate aspectelor organizatorice.
Primele două ediții au avut loc la Galați, în organizarea Comitetului Naţional Paralimpic, însă în acest an ne-am gândit să aducem competiţia în Capitală şi să vorbim mai mult despre ea, se arată în comunicatul de presă trimis de Comitetul Național Paralimpic din România. Potrivit sursei citate, sunt aşteptate la această competiţie aproximativ 30 de persoane cu dizabilităţi din toată ţara, urmând să se mediatizeze această întrecere de tir cu arcul, care aduce pe lângă concursul propriu-zis şi multe poveşti frumoase ale unor oameni care au decis să lupte prin sport pentru o viaţă mai bună.
Scopul principal al acestui proiect este de a promova sportul ca un factor de menținere a sănătății și ameliorare a tulburărilor funcționale, de reintegrare socială, precum și de selecție a celor mai buni sportivi paralimpici pentru a ne reprezenta țara în întrecerile internaționale./cspiru/aionescu