CicloBiblio, un tur al bibliotecilor şi bisericilor fortificate, la prima ediţie

Cei care iubesc lectura, bibliotecile dar şi bicicletele sunt invitaţi să ia parte la prima ediţie a turului CicloBiblio, un tur al bibliotecilor şi al bisericilor fortificate.

Timp de 5 zile, între 28 august şi 1 septembrie, va fi parcurs un traseu de 350 de kilometri prin judeţele Braşov, Covasna, Mureş şi Sibiu. Grupul de ciclişti va fi format din bibliotecari şi prieteni ai bibliotecilor care vor pedala prin mai multe oraşe şi sate pentru a convinge publicul să redescopere biblioteca din comunitatea lor. Plecarea va fi în data de 28 august din Braşov şi va străbate localităţile Prejmer, Harman, Sf. Gheorghe, Rupea, Sighişoara, Ilimbav şi Sibiu.

“CicloBiblio este o acţiune de vară prin care dorim să atragem atenţia asupra faptului că lucrurile se schimbă în bibliotecile din comunităţile noastre şi că fiecare poate participa la această schimbare. De aceea, invităm cât mai mulţi oameni să ni se alăture pe parcurs, pe orice bucată din traseu” afirmă organizatorii într-un comunicat de presă.

Mai multe detalii despre acest inedit tur ciclist, condiţiile de participare şi înscriere, se pot găsi pe pagina de Facebook a evenimentului #CicloBiblio2017, transmite corespondentul RRA, Carmen Vulcan./ovidiu

RADOR (23 august)