Comisarul european Corina Creţu a aprobat alocarea a peste 201 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a căii ferate dintre Sighişoara şi Coşlariu

Peste 201 milioane de euro din Fondul de coeziune, în perioada de programare 2014-2020, vor fi investite în faza a doua a proiectului privind modernizarea legăturii feroviare dintre localităţile Sighişoara (județul Mureș) şi Coşlariu (județul Alba), în Transilvania. Această secţiune face parte din ruta de cale ferată care leagă oraşul Braşov de frontiera maghiară, parte a Reţelei transeuropene de transport . După reabilitarea celor aproape 100 de km de cale ferată, trenurile vor putea circula cu viteze de 120 -160 km/h, iar timpul de călătorie între cele două localități se va reduce la jumătate.
„Finanțarea proiectelor menite a îmbunătăți legăturile feroviare în România reprezintă o investiție în economia reală a regiunii, deoarece acest lucru va aduce beneficii directe mediului de afaceri local, dar şi turismului. Totodată, prin reducerea timpului de transport şi prin promovarea unui tip de mobilitate ecologică, acest proiect va contribui în mod direct la îmbunătățirea calităţii vieții românilor”, a remarcat comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu.

Linia de cale ferată traversează judeţele Mureş, Sibiu şi Alba, iar acest proiect finanţat de Uniunea Europeană, care se estimează că va fi terminat în 2018, va aduce beneficii unui milion de locuitori din zonă.

RADOR – 24 august