Proiectul legii bugetului de stat ar putea fi trimis Parlamentului la începutul lunii octombrie

Proiectul legii bugetului de stat ar putea fi trimis Parlamentului la începutul lunii octombrie, a anunţat astăzi premierul Mihai Tudose, la încheierea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, care a avut loc la Neptun.
Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, au anunțat că la sfârșitul săptămânii viitoare, pe 1 septembrie, va începe noua sesiune parlamentară. Cele două partide au în atenție mai multe legi cu impact economic. Liderii coaliției au discutat și cu premierul Mihai Tudose temele economice actuale, pentru a le corela cu agenda parlamentară. Premierul a anunțat că guvernul ar putea prezenta o primă variantă a legii proiectului bugetului în luna septembrie. Deși premisele economice sunt favorabile, premierul Mihai Tudose subliniază că trebuie elaborat un pachet normativ care împreună cu legea bugetului să asigure stabilitatea economice.
Mihai Tudose: „În trei săptămâni veţi avea pachetul complet. Legea salarizării unice, diminuarea impozitului pe venit de la 16% la 10%, diminuarea contribuţiilor sociale, toate acestea vor fi la pachet. Să nu ne trezim în ianuarie că trebuia, pentru a pune în practică bugetul, să avem niște legi cre trebuiau făcut în Parlament sau în Guvern în anul 2017”.
Mihai Tudose a precizat că cea mai mare provocare este Legea salarizării unice, deoarece afectează o zonă importantă a cheltuielilor de stat./eradu/avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 august)