Petrolul Ploiești și-a găsit o extremă de valoare internațională. De 8 ori campion mondial la gimnastică, Marian Drăgulescu a participat la un antrenament inedit alături de „lupii galbeni”.  Aflați momentan în Liga a III-a, prahovenii vor să aterizeze mai repede în primul eșalon.

„Am luat numărul 7 precum Cristiano Ronaldo. Cred că pe extremă m-aș descurca cel mai bine. E prima oară când joc cu ghete cu crampoane. Mă bucur că am avut șansa să joc o miuță cu băieții. Le urez mult succes în campionat, sunt sigur că prin muncă pot reveni acolo unde le este locul, în topul fotbalului românesc”,  a spus Drăgulescu.

untitled„Marocanul” i-a învățat pe portari cum se face șpagatul ca la carte. Atacanții au primit și ei o lecție specială. Drăgulescu le-a arătat câteva tumbe de efect prin care se pot bucura alături de galerie după goluri. Petroliștii speră acum să exerseze cât mai des „Săritura peștelui” la meciurile din Liga a III-a și la anul să promoveze în eșalonul secund, subliniază căpitanul Claudiu Tudor.

„Marian ne-a arătat câteva sărituri interesante după goluri, dar va trebui să le exersăm mult să ajungem la nivelul lui.  Sper să avem măcar 10% din mobilitatea lui pe teren. Obiectivul nostru pe termen mediu e clar: promovarea în Liga I. Avem în spate un sprijin fantastic al suporterilor din Ploiești, e datoria noastră să îi facem fericiți!”, a precizat căpitanul prahovenilor Claudiu Tudor.

Exercițiu nou la sol

În perspectiva Campionatului Mondial de la Montreal (2-8 octombrie), Marian Drăgulescu va prezenta în premieră, cu ocazia evenimentului de la Ploiești, noul său exercițiu la sol. „Am imbunătățit cu trei zecimi nota e plecare la sol și voi testa exercițiul la Ploiești. Va fi un concurs frumos, o demonstrație de gimnastică de calitate. Îi invitat astfel pe toți <<lupii galbeni>> la sală. Obiectivul meu este să prind două finale la sol și sărituri la Montreal. Dacă voi fi sănătos și imi ies execuțiile, atunci am șanse și la medalii”, a dezvăluit cel mai titrat gimnast român din istorie.

Program Campionatele Naționale, ediția 70:

(Sala Olimpia Ploiești, intrare liberă)

Vineri, 16.30-18.30 / Concurs masculin pe echipe și invidual compus

Sâmbătă 16.30-18.30/ Concurs feminin pe echipe și invidual compus

Duminică 11.00-14.00/ Finale pe aparate masculin+feminin

Pe lângă Drăgulescu, vor mai participa toții gimnaștii români de top, printre care tripla campioană olimpică Cătălina Ponor, cvintupla campioană europeană Larisa Iordache sau Andrei Muntean, proaspăt vicecampion mondial universitar la Taipei la sărituri.