Comisarul european, Corina Creţu, se întâlneşte astăzi cu ministrul Transporturilor

Comisarul european, Corina Creţu, se întâlneşte astăzi cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc pentru a identifica soluţii de urgentare a folosirii banilor europeni alocaţi construcţiei infrastructurii rutiere şi feroviare. Domeniul transporturilor este unul dintre cele care îngrijorează încă autorităţile de la Bruxelles, a spus ieri comisarul european după discuţiile cu premierul Mihai Tudose. Corina Creţu a avertizat din nou că trebuie accelerat ritmul de pregătire şi implementare a proiectelor. Sunt însă şi semnale pozitive că gradul de absorţie va creşte, iar primii bani europeni au început să vină în România, a mai spus comisarul pentru politică regională.

Corina Creţu: Au fost acreditate toate autorităţile de management şi control a bugetului de 23 de miliarde de euro care a fost alocat României pentru perioada de programare 2014-2020. Peste vară, Comisia a rambursat deja 95 de milioane pentru iniţiative, pentru intreprinderi mici si mijlocii şi pentru asistenţă tehnică şi mai avem în analiză facturi, adică cereri de plată de 350 de milioane de euro care urmează a fi plătite cât mai curând posibil.

Realizator: Potrivit site-ului reprezentanţei Comisiei Europene în România, comisarul Corina Creţu mai are programate astăzi întâlniri cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi cu ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu./fmihoc/fcostea